Џудисти Звезде и Лиаонинга приредили спектакл у Шумицама

46

Џудисти домаћина Црвене звезде и тима провинције Лиаонинг приредили су спектакл за памћење у српском храму овог олимпијског борилачког спорта. Честитке за врхунску организацију иде на адресу организатора ЏК Црвена звезда јер све што је приказано било је на нивоу најбољих европских или светских спортских догађаја што је И сасвим разумљиво имајући у виду да црвено беле у децембру 2023. очекује и домаћинство Лиге шампиона. Ако се томе дода врхунски џудо који су актуелни број 1 на Европској клупској ранг листи приказали у дуелу са одличним гостима из Кине, сасвим сигурно се може рећи да су гледаоци у Шумицама али и они који су пратили преко ливе стрим-а више него уживали.

У име домаћина, спортисте и уважене званице из Кинеско- европског удружења за техничку и економску сарадњу (СИТЕК) поздравио је Иван Бошњак, председник Скупштине ЏК Црвена звезда и потпредседник УО СД Црвена звезда.

Част нам је и задовољство да смо реализовали вашу посету Србији, Београду и нашој Црвеној звезди, имајући у виду стратешко пријатељство Србије и Кине. Драго нам је да је ово реализација у оквиру спортско -културне сарадње јер џудо представља и спорт и културу, и то у години када обележавамо 10. годишњицу од почетка иницијативе „Појас и пут“, пројекта председника Сија, која поред спајања кроз економске односе земаља које су ушле у пројекат, представља и један од најбоље замишљених пројеката на глобалном нивоу где народи различитих култура, религија кроз добру сарадњу чувају мир и безбедност, јачају своје економије, развијају и спорт и културу. Управо зато дозволите ми да кажем да ми је драго да смо успешно остварили овај пројекат у циљу развоја једног од најважнијих борилачких спортова, развоја међусобне сарадње, размене искустава и наставка јачања позитивних пријатељских односа Кине и Србије – закључио је Иван Бошњак.

Стојан Вујко председник Скупштине СД Црвена звезда и председник УО ЏК Црвена звезда истакао је да су две екипе на спортском борилишту размениле спортска искуства, вештине и продубиле традиционално пријатељство двеју земаља.

Обзиром да је спорт поље на ком се нације најбоље упознају и размењују искуства и вештине, велико нам је задовољство што смо у протеклих седам дана имали могућност да све своје спортске, просторне и људске капацитете усмеримо ка реализацији пројекта заједничког тренинг кампа и гостопримству наших пријатеља из Кине. Џудо клуб Црвена звезда је један од водећих клубова у земљи, региону и Европи, са импонзантним спортским резултатима, вишеструки смо вицешампиони елитног клупског такмичења Лиге шампиона и тренутно број један на клупској листи Европске џудо уније. Драго нам је јер поседујемо сву инфраструктуру која је потребна за реализацију спортских кампова, заједничких тренинга и размену практичних спортских искустава. Управо на добро познатој адреси у Љутице Богдана, у Џудо клубу Црвена звезда имали сте прилику да на спортском борилишту размените спортска искуства, вештине и наставите и продубите традиционално пријатељство двеју земаља. Част нам је и задовољство јер смо имали прилику да вас угостимо у Србији, почаствовани смо јер сте наши гости, што смо заједно разменили искуства, научили неке нове ствари и стекли нова пријатељства. Надам се да ће се све што смо научили заједно током овог периода вашег боравка у Београду и Србији видети и кроз спортске резултате – истакао је Стојан Вујко.

У име гостију уважене званице поздравио је Шао Каи, заменик директора Центра за развој спорта провинције Лиаонинг.

Веома сам срећан и почаствован што могу да учествујем на овом пријатељском мечу. За недељу дана упознали смо се са напредном филозофијом управљања Џудо клуба Црвена звезда. Током протекле недеље наши тренери и спортисти заједнички су се усавршавали и напредовали. Током овог периода разменили идеје о развоју џудо пројеката, Надамо се да ће Џудо клуб Црвена звезда доћи на размјену и посету у Кину, Лиаонинг провинцију.Данас смо се окупили на овом мјесту да одржимо пријатељски меч између Џудо клуба Црвена звезда и Џудо тима Лиаонинг, надамо се да ћемо на најбољи начин представити резултате наше размене, ниво и стил такмичења и пријатељство. Искористио бих прилику да вам се захвалим на топлом гостопримству и веома концизном и детаљном плану и програму боравка у Србији. Још једном искрено позивам Џудо клуб Црвена звезда да додје у посету у Кину! Хвала организаторима и спонзорима манифестације, а пријатељском мечу желим велики успех! -истакао је Шао Каи.

Чен Јин Јуе генерални директор Кинеско европског удружења за техничку И економску сарадњу (ЦЕАТЕЦ) поздравила је учеснике тренинг кампа као и све оне љубитеље џудоа који су испунили дворану Шумице.

Након недељу дана тренинга, стигао је најузбудљивији тренутак. Све сто је лепо кратко траје, а ми смо током ове недеље превазишли наше језичке баријере и културне разлике. На тренинзима, кроз размену, стекли смо бројне пријатеље и упознали смо се са напредним руковођењем џудо клуба Црвена Звезда. Ова врста искуства је веома добра референца за развој наше будуће спортске каријере ,али је такође поставило добру основу за нашу даљу размену и сарадњу у будућности. У име ЦЕАТЕЦ-а, у функцији организатора овог догађаја, желим да изразим захвалност Џудо клубу Црвена звезда и Џудо тиму провинције Лиаонинг, организаторима и целом тиму који је учествовао у организацији овог такмичења, као и гостима који су дошли да гледају такмичење. Желим да се захвалим свим спортистима на учешћу, и пожелим вам све најбоље на такмичењу, дајте све од себе и остварите задовољавајуће резултате!

Иако пријатељи ван татамија, на борилишту српске и кинеске џудоке су спортски професионално како се и очекује одушевили гледаоце у Шумицама. У микс подмлађеној комбинацији Црвене звезде коју су чинили Страхиња Бунчић ( до 66), Милица Јовановић ( до 52 кг), Филип Јовановић ( до 73 кг), Марица Перишић ( до 57 кг), Ђорђе Миланов ( до 81 кг), Теа Тинтор (до 63 кг), Бојан Дошен ( до 100 кг), Милица Жабић ( преко 78 кг), Огњен Ђуришић ( преко 100 кг), Александр Дзувец ( преко 100 кг) у дуелу са тимом провинције Лиаонинг у саставу Даи Ђамин ( до 66 кг), Шју Џонг ( до 52 кг), Фен Ренчуан ( до 73 кг), Фан Син ( до 57 кг), Данг Ђаи ( до 81 кг) Фен Тјентјен ( до 63 кг), Џуеј Менгјуен ( до 100 кг), Шао Цјао ( преко 78 кг), Менг Фенгуан ( преко 100 кг), Фан Гуању ( преко 100 кг) био је скоро изједначен о чему најбоље говори И резултат 6:4.

Иван Бошњак и Стојан Вујко уручили су гостима из Кине, пехар за учешће на пријатељском мечу у Београду. У име домаћина Шао Каи, заменик дуректора Центра за развој спорта провинције Лиаонинг захвалио се на гостопримству и позвао џудисте Црвене звезде наредне године да буду њихови гости.

Претходни текстЗвездин најубедљивији старт првенства од 1951. године
Следећи текстМијаиловић: Пуна Маракана је највећи мотив