Душица Поповски са Србијом освојила светску бронзу!

51

Млада тенисерка Црвене звезде Душица Поповски наступила је за репрезентацију Србије на Светском првенству за пионирке (до 14 година) које је одржано од 7. до 12. августа у Чешкој.

Србија је након европског сребра, стигла и до светске бронзе, а нашој Душици је ово четврта медаља са великих такмичења ове гдоине. Прво је у фебруару освојила бронзу на Зимском првенству Европе за пионирке, потом је дошла и до сребра на Летњем првенству Европе, а исто одличје освојила је и на Појединачном првенству Европе у јулу.

Репрезентација Србије је освојила 1. место у Д групи са две победе и једним поразом. Прво је савладан Јапан са 3:0, а Душица је у синглу била боља од Коконе Ишии са 4:6, 6:1, 10:4. У пару са Луном Вујовић савладала је јапански дубл са 6:3, 7:5. Уследио је дуел са Аргентином, а Српкиње су опет биле на висини задатка и славиле су са 3:0. Поповски је била неумољива против Хоакине Запата коју је победила са 6:2, 6:0, а онда и у дублу са Еном Илић победивши Аргентинке са 6:3, 6.4. У дуелу са Немачком Србија је избуила 2:1, али то није утицало на поредак на табели и пласман у четвртфинале. Душица је изгубила од Мариеле Там са 6:7(5), 3:6, а потом и у дублу с Луном Вујовић 2:6, 3:6.

У борби за полуфинале Србија је савладала Републлику Кореју са 2:1. Звездина млада тенисерка је била боља од Јери Хонг са 6:4, 6:2. Након што је и Луна савладала своју противницу није било потребе за дублом који су Српкиње предале. Уследио је дуел са Чешком који је одлучивао о пласману у финале Светског првенства, а репрезентација Србије је заустављена поразом од 2:1. Душица је изгубила од Јане Ковачкове резултатом 6:3, 6:7, 0:6. Луна Вујовић је изједначила, али потом дубл Поповски/Вујовић није успео да савлада Чехиње које су славиле са 5:7, 4:6. Тако је Србија дошла до бронзаног одличја, а Чешка је касније савлдала Немачку и освојила титулу светског шампиона.

Поред наше Душице Поповски светску бронзу су освојиле Луна Вујовић и Ена Илић, предвођене тренером Силвијом Хегедиш.

Спортско друштво Црвена звезда честита Душици Поповски и пионирској репрезентацији Србије на још једном изванредном успеху!

Претходни текстШумице: пријатељски меч Звезда -Лиаонинг
Следећи текстУторак 15. август – последња шанса да обновиш своје место на Маракани по промотивним ценама