У сусрет противнику – Младост Лучани

34

Фудбалере Звезде очекује прво гостовање у сезони 2023/24 када ћемо у петак, 11. авгута, од 18:55 истрчати на мегдан лучанској Младости у оквиру трећег кола Суперлиге Србије.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда је против Младости из Лучана до сада одиграла 37 утакмица рачунајући сва такмичења. Црвено-бели су тријумфовали на 30 сусрета, пет дуела је окончано без победника, док је Младост славила у само два наврата. Гол разлика је апсолутно на страни нашег клуба и износи 88:28.

Од почетка новог миленијума па до сада, Звезда се 27 пута састала против тима из Лучана. Статистика од 2000. године је такође на страни клуба из Љутице Богдана, јер од тада не знамо за пораз у међусобним окршајима.

Последњи дуел између Црвене звезде и Младости је одигран 5. новембра 2022. године у оквиру 18. кола националног првенства. Славили смо са 2:0 на Маракани, а головима тада до нова три бода Звезду је предводио чувени тандем Александар Катаи – Мирко Иванић.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо бодре наше првотимце против лучанске Младости, моћи ће да гледају утакмицу трећег кола Суперлиге Србије на каналу Звезда ТВ путем нашег студијског програма, као и на Арени Премиум 1 од 18:55. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Звезда је на феноменалан начин започела одбрану шампионске титуле. На отварању сезоне смо декласирали Војводину са 5:0, а потом смо “тукли” Напредак са 4:0. Голове против тима из Крушевца су постигли двоструки стрелац Жан Филип Красо, Осман Букари и Срђан Мијаиловић. Тријумф над тимом Драгана Перишића је био девети узастопни од када је израелски стручњак Барак Бахар сео на клупу првака Србије. Наша екипа гаји атрактиван и нападачки фудбал, а томе сведочи убедљива гол разлика од 26:3 забележена на горе поменутом броју мечева.

Младост је у прва два кола Суперлиге Србије освојила четири бода уз гол разлику 2:0. На старту сезоне су ремизирали са Радником (0:0) на свом терену, али су имали играча мање од другог минута утакмице, док су у другом колу тријумфовали над Железничаром у Панчеву са 2:0. У фази припрема тим који са тренерске позиције предводи Игор Савић је одиграо пет контролних сусрета из којих носи негативну статистику. Наиме победили су само једном (Вождовац), два пута су играли нерешено (Чукарички, Раднички Ниш), уз два пораза (Спартак, Јавор).

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На голу лучанске Младости је искусни Саша Стаменковић, некадашњи чувар мреже Црвене звезде. У систему игре 3-4-3, тројицу дефанзиваца у последњој линији чине Милан Јоксимовић, који је стигао из Новог Пазара у Лучане, тридесетосмогодишњи капитен Иван Милошевић и Марко Томић. На позицији левог вингбека дејствује познато суперлигашко име – Александар Варјачић са леве, а са десне стране Никола Ћирковић. У везном реду диригују тимом Жарко Удовичић и појачање из суботичког Спартака – Јанко Тумбасевић. Место десног бочког нападача је резервисано за још једног бившег играча Звезде – Марка Мирића, док са леве стране пробија млади Никола Јојић, који је задужио десетку на леђима. Као класични центарфор у екипи се издваја седамнаестогодишњи Урош Сремчевић. Опције са клупе су Стефан Тешић, Ђорђе Јаковљевић, интернационалац Обале Слоноваче Јакуба Силеуеа, Филип Жунић, Сенегалац – Регис Баха…

СУДИЈЕ

Главни судија: Дејан Трифковић.
Први помоћник: Милан Михајловић.
Други помоћник: Никола Боровић.
Четврти судија: Павле Илић.
ВАР: Милан Стефановић.
АВАР: Горан Бељин.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Субота:

-18:55 Вождовац – Радник
-18:55 ТСЦ – Раднички 1923
-21:00 Чукарички – Јавор

Недеља:

– 18:55 Напредак – Војводина
-19:00 Партизан – Раднички Ниш
-21:00 Спартак – Железничар

Понедељак:

-18:00 Нови Пазар – ИМТ

Претходни текстЗвездин караван засијао у Великој Плани
Следећи текстИза југа Маракане – Омладинци и кадети спремни за старт