Николић: Циљ је јасан – стварање играча за први тим и титула на крају сезоне

13

Кадетска селекција Црвене звезде је привела припремни период крају, те је шеф стручног штаба – Слађан Николић сумирао утиске, истакао задовољство и велика очекивања од екипе, која такмичење у домаћем првенству започиње у суботу, 12. августа са почетком у 11 сати, када ће дочекати Бродарац иза јужне трибине стадиона Рајко Митић.

Најважније у сваком припремном периоду јесте да су нам сви играчи здрави, односно да се нико није повредио, с обзиром да је Вања Маринковић један период имао стомачни вирус и био ван екипе. Из тог разлога смо имали одличан рад на терену, те смо могли да одрадимо све што смо замислили и испланирали пре самог окупљања. Већ трећу годину за редом смо се спремали у Врњачкој Бањи, у којој већ имамо устаљен ритам, који се добро показује на наше играче, док су и услови на завидном нивоу. Када сумирам целокупан припремни период, могу да будем задовољан радом и у Београду, затим Врњачкој Бањи, а на послетку и на Палићу, а када крене првенство тек ће се видети како смо се спремили – започео је Слађан Николић.

Николић верује у своју екипу и убеђен је да ћемо следеће године гледати дечаке рођене 2007. године, али и млађе у првом тиму Црвене звезде.

Када смо се окупили почетком јула, заједно са стручним штабом сам увео играче у причу која се своди на то да су већ закорачили у свет професионализма, јер они сада имају 16 година, а већ за годину дана ће, надам се, конкурисати за први тим Црвене звезде или Графичара, односно омладинску селекцију нашег клуба, стога морају овај период да схвате најозбиљније могуће, ако мисле да наставе да се баве фудбалом. Сигурно да у овој селекцији, као и ранијих година има много талентоване деце, од којих ће, сигуран сам, неко већ следеће године доћи до сениорског тима Црвене звезде.

Дотакао се искусни стручњак и шест припремних утакмица, на којима је кадетска селекција постигла чак 45 голова, те су жеље да се настави у истом ритму и када стартује првенство.

Одиграли смо шест контролних утакмица, док је већи део противника био исти као и ранијих година. Сада су резултати били убедљивији, ривали нам нису пружили већи отпор, као претходних сезона у припремном периоду. Да ли је то због противника или нашег квалитета, тек ћемо видети, али сигурно да сам задовољан, јер је приступ био на високом нивоу на свим мечевима, без обзира на резултат и у Београду, Врњачкој Бањи, као и завршној утакмици у Мађарској. Оно што је кључно јесте приступ, енергија, дисциплина у игри и мислим да из дана у дан деца много напредују, чак и брже него што сам очекивао у овом периоду.

Претходне сезоне је нашим кадетима титула измакла услед лошијег међусобног скора, те је Николић нагласио да је срећа саставни део живота и нада се да ће овога пута бити на нашој страни.

Срећа је сигурно потребна. Џаба вам и знање, квалитет, борба и дисциплина, ако немате довољно среће, која је саставни део живота, а поготово спорта. Надам се да ће ове сезоне бити на нашој страни и да ћемо славити на крају – закључио је Слађан Николић.

Претходни текстСмедерево увек уз Звезду
Следећи текстПозив кандидатима за председништво клуба