У сусрет противнику – Напредак

13

Фудбалери Црвене звезде ће дочекати екипу Напретка на стадиону “Рајко Митић” у недељу, 6. августа, од 16:55 у оквиру другог кола Суперлиге Србије.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Црвена звезда и Напредак су до сада одиграли укупно 65 утакмица. Наш тим је славио 46 пута, 15 сусрета је завршено нерешеним резултатом, док је екипа Напретка победила на само четири меча. Такође, укупна гол разлика је у корист Звезде и износи 142:48.

Прва утакмица између Звезде и Напретка одиграна је у Крушевцу 21. новембра давне 1948. године, у којој је наша екипа победила резултатом 4:1.

Последњи пут Звезда и Напредак су се сусрели 2. маја 2023. године у оквиру четвртине финала Купа Србије. После 90 минута игре при резултату 0:0 прешло се на извођење једанаестераца. Сигурни егзекутори са 11 метара за београдске црвено-беле су били Марко Ракоњац, Иракли Азаров, Јован Мијатовић и Осман Букари, док су крушевљани промашили два пенала. Крајњи резултат после казнених удараца је гласио 4:2 у корист нашег тима.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Карте за меч против тима из Крушевца су доступне ОНЛАЈН, док звездаши улазнице могу уживо обезбедити у суботу на благајнама Маракане у термину од 11 до 16 сати. Продаја ће бити доступна и на дан утакмице од 10 часова па до почетка дуела.

Цене улазница су следеће:

Север: 400 динара
Исток: 500 динара
Запад: 700 динара
Ложа Синиша Михајловић: 1400 динара
ВИП 1 и 2: 6500 динара
ВИП Галерија: 8000 динара

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо бодре наше првотимце против Напретка, моћи ће да гледају утакмицу другог кола Суперлиге Србије на каналу Звезда ТВ путем нашег студијског програма, као и на Арени Премиум 1 од 16:55. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Звезда је на феноменалан начин започела одбрану шампионске титуле. На отварању сезоне смо декласирали Војводину са 5:0, а голове за наш тим су постигли двоструки стрелац Жан Филип Красо, Владимир Лучић и Осман Букари уз аутогол Милосављевића. Тријумф над новосадском “Старом дамом” је био осми узастопни од када је израелски стручњак Барак Бахар сео на клупу првака Србије. Наша екипа гаји атрактиван и нападачки фудбал, а томе сведочи убедљива гол разлика од 22:2 забележена на горе поменутом броју мечева.

У првом колу Суперлиге Србије – Напредак је доживео пораз на стадиону “Младост” у Крушевцу од Железничара из Панчева, који је славио са 1:0. Пре тога у оквиру припремног периода тим који са тренерске позиције предводи Драган Перишић је одиграо пет дуела, из којих носи мање позитивну статистику. Наиме “Чарапани” су остварили само један тријумф над НК Нафтом, када су победили са 3:0. Поред тога изгубили су два пута од крагујевачког Радничког и једном од Рудеша, док су одиграли нерешено против Истре 1961.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Напредак су напустили Бојан Чечарић, Марко Шарић, Никола Петрић, Дејан Керкез и Немања Крстић, уз Николу Станковића и Николу Кнежевића који су последњих шест месеци наступали као позајмљени фудбалери Звезде. Са друге стране, у Крушевац су пристигли као појачања Слободан Станојловић, Филип Крстић, Филип Јовић, Синиша Бабић и Душан Стоиљковић.

По избору тренера Драгана Перишића, на голу је стандардан тридесетпетогодишњи Владимир Бајић, а резервне опције су Владимир Савић и Вељко Пајовић. Место десног бека је резервисано за Стефана Јовановића, док крај леве аут линије дејствује млади Владимир Пријовић. Штоперски тандем кроје капитен Немања Ђековић и Огњен Мршић. У формацији 4-2-3-1, везни ред чине искусни Урош Љубомирац и појачање из крушевачког Трајала – Филип Крстић. Нешто истуренији испред њих је Урош Ненадовић, који се вратио у српски фудбал из јерменског Алашкерта. По боку са десне стране наступа рођени Чачанин – Бранислав Томић, уједно десетка тима, док на левом крилу предност добија двадесетједногодишњи Ђорђе Јовановић. Позиција центарфора у тиму Напретка је намењена најатрактивнијем појачању Слободану Станојловићу, доскорашњем играчу вицешампиона ТСЦ. Опције са клупе су Лука Лабан, Синиша Бабић, Душан Стоиљковић, Марко Путинчанин, Дејан Парађина, Никола Вукајловић…

СУДИЈЕ

Главни судија: Никола Ђорђевић.
Први помоћник: Александар Марјановић.
Други помоћник: Бошко Божовић.
Четврти судија: Иван Стаменковић.
ВАР: Јелена Цветковић.
АВАР: Милан Минић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Четвртак:

-17:55 Раднички Ниш – ТСЦ 0:3

Субота:

-18:00 Јавор – Нови Пазар
-20:00 Железничар – Младост

Недеља:

-17:00 Раднички 1923 – Чукарички
-19:00 Војводина – Партизан
-21:05 ИМТ – Вождовац

Понедељак:

-17:00 Радник – Спартак

Претходни текстМилош Ковачевић чува Звездин гол
Следећи текстЛучић постигао најлепши гол у јулу