Низ на Маракани живи већ 114 утакимца

8

Фудбалери Црвене звезде су стартовали нову сезону у Суперлиги убедљивим тријумфом над Војводином те смо сада на коти од 114 мечева без пораза на нашем стадиону у првенству, те нас свега осам утакмица на Маракани дели од тога да срушимо чувени рекорд Реал Мадрида.

Реалов низ из периода од 1957. до 1965. године чинио се као недостижан за све европске екипе, али Црвена звезда је свој пут започела још 2017. године. Наиме, 18. априла 2017. године смо савладали Војводину резултатом 2:0 головима Гелора Канге и Срђана Плавшића, а актуелни низ траје и дан данас, те би како стоје ствари Звезда, у случају да настави да игра феноменално, рекорд могла да обори против лучанске Младости у мечу који је на програму 10. децембра.

У међувремену чекају нас утакмице на Маракани против: Напретка, Спартака, Новог Пазара, ТСЦ-а, Радничког из Ниша, Јавора и Радника.

Рачунајући утакмице и код куће и на страни, Звезда има 62 меча у низу без пораза, а све је почело још 27. октобра 2021. године. Од тада, па до данас, Звезда је уписала 53 победе и девет ремија, али до рушења овог рекорда, наш клуб чека бар сезона. Светски рекорд је АСЕК из Обале Слоноваче који је у периоду од 1989. до 1994. године имао 108 мечева у првенству без пораза, док је када реч о Европи најбоља Стеауа. Румунски великан је у периоду од 1986. до 1989. године имао 104 утакмице без пораза.

Све ово, само треба да буде додатни мотив за звездаше да купе своје „Премијум“ сезонске улазнице и уживају у бравурама тима Барака Бахара који је експресно ушао у нову сезону.

Претходни текстДегенек вас чека, купите Премијум сезонску карту!
Следећи текстИН МЕМОРИАМ – ЂорЂе Макуљевић