Бахар: Звездина публика је посебна, верујем да ће навијача бити све више

24

Црвена звезда коју са клупе предводи Барак Бахар игра атомски фудбал, а после убедљиве победе над Фиорентином резултатом 5:0, мноштво разлога за задовољство, као и звездаши који су насмејани отишли са стадиона кућама, имао је израелски стручњак.

Срећан сам што смо одиграли овакву утакмицу и због тога како смо изгледали на терену. Желимо да навијачи буду срећни због тога како играмо, али ово је тек почетак, јер упркос томе што смо задовољни због резултата на припремама, тек у недељу нас чека званична утакмица. Наравно, настојимо да наставимо у овом ритму – почео је Бахар.

Ипак, сматра Бахар да постоји много простора за напредак.

– Желимо да напредујемо, да то буде још боље, већи интензитет. Још увек смо у припремама, деле се минути, нико није играо 90 минута, а у недељу ће шесторица фудбалера имати цео меч. Јуримо форму и морамо да наставимо тако.

Краси Звезду спој младости и искуства.

– Свиђа ми се мешавина искусних и младих играча какве имамо у тиму и волим да их комбинујем. Радимо са младима, желимо да уче, не само од старијих играча, већ и од стручног штаба и срећан сам што видим да напредују. Мој посао, и посао мог стручног штаба је да одлучимо ко ће тог дана изаћи на терен. Има још много утакмица, биће простора.

Не жели Бахар да говори о потенцијалним појачањима.

– Што се појачања тиче, не бих о томе овде, разговараћу са генералним директором Звезданом Терзићем о томе.

Објаснио је и одлуку да изабере Букарија као извођача пенала.

– Букари је заслужио да изведе пенал. Видео сам колико се труди, прилагођава се на нову улогу и много се труди. Заслужио је да шутира и погоди.

Бахарова филозофија је јасна – 90 минута добре игре.

– Желим да унапредим екипу у наредним утакмицама. Победили смо убедљиво, не делим утакмицу на сегменте, већ гледам као целину, као 90 минута. Хоћу да будемо још снажнији, да интензитет буде већи.

Фокус је искључиво на наредној утакмици.

– Очекивања постоје, и то не можемо да контролишемо, али не плашим се. Морамо да наставимо да радимо, да се спремимо за Војводину, за мене је то најважније. Гледамо само наредну утакмицу.

Нашалио се Бахар као љубитељ тениса, да би Звезда постизањем шестог гола, освојила сет, по узору на Новака Ђоковића.

– Хтели смо шест голова, момци су стали, можда у следећој.

Није желео да апострофира играча утакмице, иако је јасно да има много кандидата.

– Тешко је изабрати играча после овакве утакмице. Не могу само једног да изаберем, то је већ посао новинара.

Нема сумње да су навијачи отшли насмејани кући.

– Био сам узбуђен кад сам изашао на терен, осетио сам подршку, навијачи су задовољни и верујем да ће убрзо Маракана бити испуњена до последњег места. Играмо фудбал који привлачи публику, биће све више навијача.

Говорио је и о Лиги шампиона и ономе што нас тамо чека.

Фиорентина је добар тим, план је да Звезда овако изгледа и у Лиги шампиона, али има времена до тога. За сад смо фокусирани на почетак првенства. Не волим да нас поредим ни са ким, свака утакмица је прича за себе, анализираћемо све ово, видећемо шта је добро и шта можемо да поправимо – подвукао је Бахар.

Претходни текстКрасо: Сјајно смо отворили утакмицу
Следећи текстТерзић: Све што смо најавили, то смо и урадили