Још давно ко дете – Страхиња Ераковић

28

Звездашкој публици најбрже и најдубље у срце уђу фудбалери који су поникли у нашем клубу и који су прве фудбалске, али и животне кораке направили у црвено-белом дресу. Такав је био почетак Страхиње Ераковића, који ће се након 13 година опростити од Црвене звезде, барем за сада, јер Звездина деца остају Звездина до краја живота.

Популарни Чупа је 2010. године дошао у Црвену звезду као деветогодишњак, прошао комплетну Омладинску школу нашег клуба, дочекао да обуче најдражи дрес као првотимац и да га носи на 139 мечева, освоји три везане дупле круне, два пута презими у Европи… Све што је Ераковић доживео на Маракани, сан је свакоме ко воли фудбал и нашу Звезду. Сада, Чупа има 22 године, најталентованији је српски штопер, стандардан је првотимац и један је од најтрофејнијих фудбалера Звезде у 21. веку.

Дебитовао је против Новог Пазара, 1. августа 2020. године у победи Звезде од 3:0. Усталио се у тиму Дејана Станковића, а можемо рећи у сезони 2021/22 поред Александра Драговића постао незамењиви шраф у историјској сезони за наш клуб. Велики дан за Чупу десио се 30. септембра 2021. године, када је је са 20 година и девет месеци постао други најмлађи предводник екипе у 21. веку када су у питању мечеви на међународном нивоу. Последњи меч, Страхиња Ераковић је одиграо против Фенербахчеа у оквиру „Пари купа“, и опростио се – трофејем!

Иако је до сада у црвено-белом дресу одиграо чак 107 такмичарских, односно 32 пријатељска меча, верујемо да ово није крај приче између Чупе и Црвене звезде, јер Звездино дете остаје срцем на Маракани цео живот.

Хвала на свему, срећно у наставку каријере, а врата стадиона „Рајко Митић“ су ти увек широм отворена, Чупо!

Претходни текстКарте за Фиорентину од понедељка на благајнама Маракане
Следећи текстУрош Кабић у Црвеној звезди!