Црвена звезда – ТСЦ 3:0 (2:0)

13

Доминирају фудбалери Црвене звезде на летњим припремама, а данас је савладана екипа ТСЦ-а резултатом 3:0. Мрежу ривала је начео Мирко Иванић после асистенције Османа Букарија, да би на одбитак добро реаговао Питер Олањинка чиме је предност пулена Барака Бахара била удвостручена, а тачку на меч ставио је Жан Филип Карасо након додавања Стефана Митровића.

Црвена звезда – ТСЦ 3:0 (2:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Иван Стаменић.

Жути картони: Милуновић (Црвена звезда), Крстић (ТСЦ).

Црвени картон: Ђаковац (ТСЦ).

Стрелци: Иванић у 8, Олањинка у 27. и Красо у 60. минуту.

Црвена звезда: Глазер (од 72. Поповић), Драговић (од 61. Спајић), Мијаиловић (од 67. Лековић), Родић (од 61. Азаров), Букари (од 61. Лучић), Стаменић (од 61. Адо), Кангва (од 67. Николић), Митровић (од 61. Милуновић, од 78. Митуљикић), Иванић (од 61. Шљивић), Олањинка (од 46. Недељковић), Красо (од 61. Мијатовић).

ТСЦ: Илић, Чалушић (од 75. Влалукин), Радин (од 46. Кувељић), Јовановић (од 75. Цветиновић), Станић (од 75. Антонић), Стојић (од 75. Миловановић), Пантовић (од 75. Ћирковић), Цветковић (од 75. Крпић), Петровић (од 75. Мирчевски), Ђаковац (од 75. Мирчевски), Крстић (од 75. Сос).

Нису празне трибине Маракане успориле чету Барака Бахара која је од старта меча са ТСЦ-ом деловала као брзи воз у односу на ривала. Већ у осмом минуту је капитулирала одбрана гостију када је Букари протутњао по десном боку, ушао у средину, и желео да упосли Олањинку или Мирка Иванића, да би лопта после рикошета стигла до везног фудбалера из Бачког Јарка који је само послао у празну мрежу. Деловао је Букари као атлетичар поред фудбалера ТСЦ-а када их је претрчао у 12. минуту, али је Илић успео да исконтролише ударац везисте из Гане који је гађао са десетак метара.

Прилику је Звезда имала и у 19. минуту када је Родић оштро са левог бока послао лопту, а она за нијансу била бржа од Олањинке који је уклизао, али у празно. Показао је Красо три минута касније какав је дриблер када је лагано надмудрио Стојића и нашао се пред Илићем који је добро пратио акцију и правовременим истрчавањем успео да интервенише. Ипак, убрзо је виђен други гол на мечу када је Иванић шутирао са 25 метара, а Илић недовољно добро исконтролисао лопту која је стигла до Питера Олањинке, да би је „боцнуо“ преко голмана гостију.

На малом простору, практично из потколенице је Красо шутирао, прописно намучио Илића који је послао лопту у корнер, а играо се 32. минут. Гости су желели да узврате Звездиним оружјем и да кроз висок пресинг спрече Глазера и нашу одбрану да креирају из последње линије, али се то углавном завршавало тако што су фудбалери Барака Бахара врло често имали много простора испред себе за контра нападе. Но, најбоља прилика за ТСЦ је виђена у 42. минуту када је Јовановић изашао испред Глазера, а Изреалац показао још једном да је фантастичан голман.

Комбиновали су Иванић, Недељковић и Букари, али је ударац главом запаженог репрезентативца Гане завршио преко пречке у 48. минуту. Већ у наредном нападу је Митровић погодио стативу, након што је Илић избио лопту коју је Кангва снажно упутио у оквир гола. Разбранио се Илић па је тако добро интервенисао и у 56. минуту када га је Букари ставио на нове муке ударцем са дистанце. Звезда је до трећег гола дошла у 60. минуту када је Митровић сјајно дриблао, а нападачу из Обале Слоноваче остао лакши део посла да из петерца пошаље лопту у релативно празну мрежу.

Изменио је читав тим Бахар, имали су прилике његови пулени да се растрче, а две добре шансе Недељковића и Лучића у 75. минуту успео је да заустави Илић. Десетак минута касније је Илић зауставио и ударац Митуљикића. Све ово, било је и више него довољно да Звезда упише рутинску победу, а већ у среду од 20 часова нас чека пријатељски меч са Фиорентином.

Претходни текстНикола Ћировић стигао у олимпијско село у Марибору
Следећи текстБахар: Једва чекам Фиорентину, верујем да ће бити пун стадион