Ивана девета у Европи, Марија и Богдан надомак финала

35

Европско првенство у категорији млађих сениорки и сениора одржало се у Финској (Еспо). Три атлетичара Црвене звезде наступило је са сјајним резултатима.

Ивана Ђурић заузела је девето место у финалу дисциплине бацање копља са 53.08 метра.

Чувено велико финале није прошло како сам ја то замишљала. Јак ветар који је дувао са свих страна и хладњикаво време нису пријали. Резултат је добар, али не оспоравам да је могао бити још бољи. Даћу све од себе да ову сезону затворим на 57-58 метара и бићу итекако задовољна овом сезоном као што и већ јесам, само да додам шлаг на торту – рекла је Ивана.

Ивана се у финале квалификовала фицем од 55.18 метара. До краја сезоне очекује је Првенство Србије, а у договору са тренером Невеном Ранићем видеће да ли ће наступати на још неком такмичењу ван Србије.

Полуфиналиста Европског првенства био је јуниорски рекродер Србије, Богдан Видојковић, у дисциплини 110 метара препоне, а до те фазе такмичења одвео га је резултат из квалификација од 14.10 секунди.

Нисам задовољан наступом на Европском првенству. Прва трка је требала да буде доста бржа, с обзиром како сам се осећао на загревању. Током трке десиле су се неке грешке које су ме коштале доброг резултата. У полуфиналу нисам показао оно за шта сам се спремао – истакао је Видојковић.

Пулен Младена Гајића дефинитивно је имао резултат ове сезоне који би му обезбедио финале и трку испод 14 секунди, а у полуфиналу је истрчао 14.26 секунди и заузео 13. место у Европи.

Дисциплина скок удаљ била је доста неизвесна и непредвидива. Марији Буквић квалификационих 6.17 метара није било довољно да се бори за одличје.

Спремна сам за веће даљине, није се све поклопило у квалификацијама и зато не могу рећи да сам задовољна својим наступом. Верујем да ће у наредним такмичењима бити бољих резултата – нагласила је Марија.

Верује да ће уз помоћ свог тренера Слободана Стојића скочити лични рекорд до краја сезоне.

Честитамо нашим атлетичарима на успешном учешћу на смотри најбољих атлетичара старог континента и желимо пуно успеха у наставку сезоне.

Претходни текстЗвездин караван први пут у Прњавору
Следећи текстНикола Ћировић на ЕЈОФ-у у Марибору