Недељковић у Звезди до 2026. године!

48

Суперталентовани десни бек Коста Недељковић је у службеним просторијама стадиона “Рајко Митић” у друштву председника Црвене звезде – Светозара Мијаиловића и спортског директора Митра Мркеле продужио уговор са нашим клубом до 2026. године

Продужио сам уговор са вољеним клубом и осећам се фантастично! Сањао сам и маштао о овоме као дечак. Међутим, нећу се опустити јер сматрам да је продужетак уговора само подстрек за напоран рад који тек следи. Хвала челним људима у клубу на указаном поверењу, даћу све од себе како бих испунио њихова, али и лична очекивања. Ветар у леђа који сам добио кроз интензивне тренинге током припрема ми много значи, сигуран сам да је одличан период иза мене. Задовољан сам радом на припремама и сматрам да сам се наметнуо новом шефу стручног штаба Бараку Бахару. Очекивао сам да ћу се показати у позитивном светлу током припрема, а самопоуздање које поседујем ме увек приморава да идем напред. Снови су и даље ту, желим да дебитујем прво на Маракани, потом да забележим што више наступа и оставим дубок траг у Звезди. Породица је моја подршка, родитељи уз брата и сестру су увек ту за мене – поручио је након потписа уговора Недељковић.

Велико задовољство услед новог потписа Косте Недељковића је исказао и спортски директор нашег клуба Митар Мркела.

Изузетно је значајно за Црвену звезду када дете које је поникло у нашој Омладинској школи остави одличан утисак, прво у Графичару током претходне сезоне, а потом и на припремама у сениорском тиму Звезде на Златибору и у Русији, те продужи уговор са Црвеном звездом. Коста Недељековић је талентован момак, веома брзо напредује, током претходних шест месеци се сјајно адаптирао на игру са старијим ривалима, а такође је и на утакмицама у првом тиму Звезде оставио одличан утисак. Сигуран сам да је Недељковић будућност Црвене звезде. Нови тренер Барак Бахар је изузетно захтеван и прецизан када је у питању реализација задатих циљева. Коста се веома брзо снашао, уз то поседује сјајне атлетске способности, брзину и издржљивост. Верујем да уз још мало рутине може да израсте у врхунског десног бека, та позиција је дефицитарна и веома је тешко наћи фудбалера таквог профила. Уколико успете у томе цифре које се траже су невероватне. Најважније је да је Коста стигао из Омладинске школе Црвене звезде, те да на тој позицији имамо правог играча – рекао је Митар Мркела.

Коста Недељковић је рођен 16. децембра 2005. године у Смедереву и прошао је све млађе категорије нашег клуба. Комплетну каријеру је градио крај десне аут линије, где се профилисао као стандардан и поуздан дефанзивац на позицији десног бека. Стасавајући у Омладинској школи Црвене звезде, упоредно је носио дрес свих јуниорских селекција репрезентације Србије. Претходне такмичарске године је био предводник омладинаца нашег клуба у Лиги шампиона за младе, док је последњих шест месеци провео у развојном тиму Звезде играјући сениорски фудбал. Импресивне партије су га препоручиле да постане део првог тима Црвене звезде, док је одмах на почетку припрема прво на Златибору, а потом и у Русији показао вансеријски таленат који је одмах уочио стручни штаб нашег клуба на челу са израелским стручњаком Бараком Бахаром. Звездино дете се обавезало на верност црвено-белим бојама до 2026. године и сигурни смо да ће представљати велико појачање за наш клуб у свим наредним изазовима.

Претходни текстЦрвена звезда Меридианбет креће из Београда – Распоред Евролиге 2023/24
Следећи текстСтефан Лазаревић Звездин до 2026!