Иза југа Маракане – Звездин камп у Београду помера границе

21

У понедељак, 26. јуна, стартовао је велики Звездин камп у Београду, који ће трајати до 7. јула. Камп под називом „Оствари своје снове“ омогућава малишанима да поред тренинга и тестирања, у пет дана додатно упознају Звезду, односно њену историју, као и стадион „Рајко Митић“, што ће им остати успомена за цео живот.

Познато је да наша Омладинска школа организује кампове широм света, а у Београду ће се ове године, због великог интересовања, овај програм одвијати у две смене. У првој смени, која је почела у понедељак и трајаће до 30. јуна, пријавило се 87 дечака и једна девојчица, а они ће под командом стручњака из наше академије радити по посебном програму, који укључује два тренинга дневно и богат пропратни садржај. Следећа смена трајаће од 3. до 7. јула.

На самом отварању кампа 26. јуна, тренер базних селекција Омладинске школе Црвене звезде, Владимир Цвјетићанин говорио је о самом кампу и могућностима коју деца имају да остваре на њему.

Прва смена кампа у Београду 2023. године чини 90 клинаца од седам до 15 година. Лимитиран број за ову годину је био 80, с обзиром на тренере, терене и остале околности, али због великог интересовања и велике жеље деце да наступе на кампу, повећали смо број на 90. Надам се да ће свих пет дана да уживају. Први дан је био испуњен поделом опреме, упознавањем стадиона, моторичким тестирањем и тренингом, тако да смо тај дан упознали децу, јер су из свих крајева света дошли да се наметну Црвеној звезди. Имамо их доста из Румуније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније осталих земаља из региона, али и прекоокеанских земаља – Америке и Канаде, а највећи број нам долази наравно из Републике Србије. Надам се да ће научити нешто ново од наших тренера, али и уживати у свим активностима које смо им припремили, а наша жеља је да као и сваке године одаберемо оне најталентованије, који ће обући црвено-бели дрес и бранити га у Омладинској школи Звезде. Приметили смо велику жељу код малишана већ првог дана за тренингом и доказивањем, што је био случај и прошле године, али тога никад није довољно – речи су Владимира Цвјетићанина.

Један од тренера на Звездином кампу под називом „Оствари своје снове“ јесте и Милан Миленковић, који предводи пионире Црвене звезде са којима је освојио титулу шампиона Београда и Србије.

Камп протиче сјајно, у сјајној атмосфери, сјајној енергији и одличном раду. Морам да похвалим све дечаке који су са намером дошли да се докажу и приближе Црвеној Звезди у сваком смислу. Имамо велики број дечака из иностранства, који су се на прави начин уклопили у систем и дружење. У првој смени кампа налази се 90 играча који су расподељени у пет група од 2007. до 2015. годишта. Колико год да је огроман број играча на кампу, до сада смо добро организовани и ради се одлично, а за то су они најзаслужнији, јер је понашање заиста на високом нивоу. Потрудићемо се заједно са њима да у ових пет дана покушамо да извучемо од сваког играча, односно дечака, најбоље што можемо. Ако у томе успемо заједно, не сумњам да ће се неко од њих наћи на неком списку или на неком тренингу селекције Црвене звезде – закључио је Милан Миленковић.

Претходни текстЗвездини џудисти на Европским олимпијским играма
Следећи текстКиш првак Београда на 100 метара