Борац Бањалука – Црвена звезда 0:2 (0:1)

43

Фудбалери Црвене звезде су савладали бањалучки Борац резултатом 0:2 у оквиру друге припремне утакмице на Златибору. Блистали су црвено-бели бонуси и одушевили Барака Бахара, с обзиром на то да су се у стрелце уписали Стефан Митровић и Владимир Лучић, а да су се у улози асистената нашли Јован Мијатовић и Јован Шљивић. Такође, деби у црвено-белом дресу уписали су Питер Олањинка и Жан Филип Красо.

Борац Бањалука – Црвена звезда 0:2 (0:1)

Стадион: „Радомир Антић“, Ужице.

Судија: Предраг Симић.

Стрелци: Митровић у 8. и Лучић у 69. минуту.

Борац: Цветковић, Квржић, Рачић, Јокић, Пејовић, Предраговић, Фићовић, Благаић, Лукић, Кортез, Хтеља.

Играли су још: Павловић, Дојчиновић, Сушић, Пишек, Терзић, Михајловић, Човић, Вуковић, Марчетић, Ковачевић, Самарџија.

Црвена звезда: Глазер (од 61. Васиљевић), Недељковић (од 61. Виго), Ераковић (од 46. Лековић), Драговић (од 46. Милуновић), Родић (од 61. Николић), Стаменић (од 61. Мијаиловић), Канга (од 61. Адо), Иванић (од 46. Шљивић), Пруцев (од 39. Лучић), Митровић (од 74. Олањинка), Мијатовић (од 74. Красо).

Брзо је Звезда дошла до вођства, и то након сјајне минијатуре Стефана Митровића у осмом минуту. Упоран је био Мијатовић, заградио се, проиграо Митровића, а он на малом простору успео да се ослободи чувара, дриблингом пребаци лопту на десну ногу и савлада Ћетковића. Борац се углавном одлучивао на дефанзиву, док је Звезда нападала у таласима, нешто чешће преко десног бока где је млади Недељковић константно центаршутевима покушавао да пронађе „класића“ Мијатовића. Скочио је Мијатовић, додуше на центаршут Канге после корнера у 26. минуту, али је гађао поред гола.

Умало је поново Митровић био кобан по ривала, али је остао кратак у ситуацији из 35. минута када је Пруцев убацио лопту на другу стативу. Кратак је остао и Мијатовић, пет минута касније, после још једног продора Недељковића. Запажен је био и Стаменић, читаво полувреме је дириговао на средини терена, а могао је добру партију да крунише поготком у 43. минуту, међутим, у последњем тренутку га је блокирао Пејовић.

Друго полувреме је почело са неколико промена, а интересантно, по изласку Драговића са терена, капитенска трака је припала још једном миљенику Звездине публике – Гелору Канги. Успевао је Мијатовић да се поред штопера Борца који су практично играли „фластер“ на њему, избори за шансу и у 52. минуту када је шутирао поред стативе након центаршута по земљи Митровића.

Након што је Бахар направио нове промене, трака је завршила око руке Немање Милуновића. Желео је Митровић да врати асистенцију Мијатовићу у 66. минуту када је у стилу спринтера истрчао по левој страни и послао оштар пас у петерац, да би у последњем тренутку Сушић интервенисао испред нашег нападача. Бункер ривала је поново пробијен у 69. минуту када је Шљивић одлично центрирао са десног бока, а Владимир Лучић био највиши у скоку и савладао Ћетковића.

Велике аплаузе ужичке публике која је фантастично навијала добили су Олањинка и Красо када су истрчали на терен у последњих 15 минута утакмице. Луцидан је био Лучић и у 83. минуту када је из окрета, у паду шутирао, али право у Ћетковића. Мирно су привели изабраници Барака Бахара утакмицу крају, након чега следи повратак у Београд, те пут у Русију на други део припрема.

Претходни текст19 сениорских медаља на Отвореном првенству Београда
Следећи текстБахар: Млади ме поново одушевили