Селекција Ужица – Црвена звезда 1:3 (1:2)

35

Фудбалери Црвене звезде су тријумфално започели припреме за наредну сезону и резултатом 1:3 савладали Селекцију Ужица. На дебију Барака Бахара погађали су Јован Мијатовић, Александар Катаи и Марко Гобељић.

Селекција Ужица – Црвена звезда 1:3 (1:2)

Стадион: „Слобода“, Ужице.

Стрелци: Н. Лазовић у 32. минуту за Селекцију Ужица, а Мијатовић у 22, Катаи у 42. и Гобељић у 63. минуту за Црвену звезду.

Селекција Ужица: Тасић, Миловановић, Радојевић, Ђ. Лазовић, Крстовић, Иванић, Петровић, Рашковић, Н. Лазовић, Ивановић, Ђурић.

Играли су још: Ђоковић, Вучићевић, Бралушић, Лучић, Глишић, Токовић, Марковић, Лазић, Катић.

Црвена звезда: Глазер, Виго, Милуновић, Драговић, Родић, Стаменић, Канга, Иванић, Митровић, Катаи, Мијатовић.

У другом полувремену: Васиљевић, Недељковић, Гобељић, Мијаиловић, Николић, Срнић (од 70. Станковић), Адо, Шљивић, Н. Митуљикић (од 70. Ј. Митуљикић), Лучић, Пруцев.

По први пут се нашао Бахар крај аут линије као тренер Звезде, и деловало је то добро, с обзиром на чињеницу да се екипа окупила пре свега седам дана. Није израелски стручњак једини коме је ово први меч, с обзиром да су деби уписали и Глазер, Недељковић, Стаменић, Адо и Шљивић. Капитенску траку, на старту меча носио је Драговић, док је у другом полувремену ту част имао Мијаиловић.

Контролисала је Звезда од старта дешавања на терену, али је први ударац у оквир гола виђен у 13. минуту када је Иванић, након спуштене лопте Катаија, са ивице казненог простора гађао у Тасића. Први погодак, виђен је у 19. минуту када је Виго одложио лопту за Митровића, а он идентично урадио за Јована Мијатовића који је са десетак метара рутински савладао Тасића. Мало је фалило да Стаменић, три минута касније, постигне првенац у црвено-белом дресу, али је ударац по земљи успео да исконтролише голман домаћих.

Ипак, помало неочекивано, домаћи су дошли до изједначења у 32. минуту када је капитен Лазовић савладао Глазера, након што се нашао „очи у очи“ са њим. Поново се Стаменић, иако му то није примарни задатак, нашао у изгледној шанси у 36. минуту, али је главом погодио стативу, након центаршута Иванића. Све је лепо урадио у 41. минуту Стаменић када је пронашао додавањем Мијатовића, а он из добре позиције гађао поред гола. Да се у егалу не оде на одмор, побринуо се Александар Катаи у 42. минуту. Центрирао је Митровић, Радојевић је успео да интервенише, али само до Магика који се у петерцу сналази фантастично и не греши.

Мењао је Бахар читав тим на полувремену, а већ у 47. минуту је Срнић погодио пречку после ударца главом након центаршута Митуљикића. Убрзо је креативни Митуљикић после низа дриблинга гађао тик преко пречке. Упркос томе што се нашао на позицији штопера, успео је Гобељић да се у 63. минуту нађе испред гола ривала, прихвати пас Пруцева и волеј ударцем савлада Ђоковића.

Опасан је био Пруцев, па је тако у 73. минуту после дриблинга, упослио Шљивића, а он остао милиметар кратак и спречен да угура лопту у мрежу. Растрчани су били млади фудбалери који су добили шансу у наставку игре, а Бахар је имао прилику да на делу види Звездину будућност. У идеалној шанси нашао се Јован Митуљикић, који је заменио брата Николу, а играо се 78. минут. Фантастично га је пронашао Станковић, али се Ђоковић истакао и успео да одбрани. До краја меча, затресли су стативу и Шљивић и Лучић, али се резултат није променио.

Претходни текстЛука, хвала на свему и срећно!
Следећи текстБахар: Звездина деца су будућност клуба