Одлични резултати Звездиних пливача на „Трофеју Београда“

32

Пливачки клуб Црвена звезда наступио је са своја 24 такмичара у чак 93 трке на међународном такмичењу „Трофеј Београда 2023“ који је одржан 3. и 4. јуна 2023. године.

Oво такмичење је уједно било и такмичење на којем су могле да се испливају олимпијске норме, што је аутоматски окупило велики број такмичара из земље и иностранства. Споменућемо само српске репрезентативце Ању Цревар, Велимира Стјепановића, као и турског светског првака Емреа Сакција. Међу великанима и међу чак 380 такмичара истакли су се и Звездини пливачи.

Многи су наступили у апсолутној конкуренцији јер за њих није било категорија, али су сви остварили своје циљеве. Истакли би троструког златног освајача медаља Лава Кондорева (2010) који је у свом годишту издоминирао у тркама на 50,100 и 200 метара леђним стилом, као и Нину Пековић (2011) која је у дисциплинама 400 и 800 метара слободним стилом освојила прво и треће место. И Лава и Нину очекује кадетско Првенство Србије већ кроз пар недеља и верујемо да ће се борити за најсјајнија одличја.

Поред њих истакли би и Павла Лопичића (2003) који је у А финалу на 200 метара леђним стилом испливао свој лични рекорд и заузео треће место, док је Вера Михаиловић испливала своје нове рекорде који су у категорији пионира у Србији позиционирали на високо четврто место. Матија Нешовановић је у дисциплини 1.500 метара слободним стилом изборио високо четврто место у категорији јуниора, док је Барбара Петронијевић на свом првом наступу за Црвену звезду изборила 6. место у А финалу.

Претходни текстРезиме Звездиних нападача
Следећи текстКотор по киши поздравио Звездин караван