Ераковић у А репрезентацији Србије

43

Млади стамени дефанзивац Црвене звезде – Страхиња Ераковић је добио позив селектора А репрезентације Србије за предстојеће окупљање националног тима, када ће имати прилику да оствари наступ на пријатељском мечу против Јордана 16. јуна, као и на дуелу против селекције Бугарске у оквиру квалификација за Европско првенство који је на програму 20. јуна.

Полазник Звездине фудбалске академије, као и стандардни првотимац нашег клуба је пружао феноменалне партије у сезони за нама, а то није прошло незапажено. Ераковић је у такмичарској години иза нас одиграо 47 утакмица и забележио две асистенције, те је био протагониста освајања треће узаступне дупле круне црвено-белих. Популарни Чупа је одиграо четири меча за А националну селекцију Србије, а већ је учествовао у две победе наше земље на путу ка Европском првенству које ће се одржати 2024. године.

Овога пута ће задужити дрес националног тима за предстојеће сусрете са Јерменијом (пријатељски меч заказан за 16. јун), као и дуел против репрезентације Бугарске у Разграду у оквиру квалификација за пласман на Европско првенство (20. јун). Подсећања ради, млади дефанзивац је био један од најстандарднијих играча у младој репрезентацији Србије, где је бележио сјајне резултате. Страхиња оправдава поверење стручног штаба и доказује да је заслужено постао један од најбољих младих штопера. Верујемо да ће Ераковић наставити са фантастичним издањима и у наредној сезони, а једно је сигурно – пред њим је светла фудбалска будућност.

Претходни текстРеновирање фасаде на Маракани
Следећи текстЦрвена звезда Меридианбет на корак до нове титуле