Звездиних 11 голова за финале Купа Србије

52

Фудбалерке Црвене звезде пласирале су се у финале Купа Србије после убедљиве победе над Колубаром у Лазаревцу резултатом 11:0 у полуфиналу.

Звезда је начела противника већ у 7. минуту када је прецизна била Мирела Тенков. Само пет минута касније и Софија Сремчевић је затресла мрежу домаћих, а у 16. минуту Мирел Квезада је повисила на 3:0. Свој други погодак Сремчевић је постигла у 19. минуту, а до петог гола црвено-беле долазе преко Ане Шћепановић у 28. минуту. Сремчевићева је уписала хет-трик већ у 31. минуту, а пред крај првог полувремена Квезада је још једном савладала голмана Колубаре.

Након убедљивог првог дела игре и резултата 7:0 за Црвену звезду, мало је опао темпо, али је наш тим наставио да решета мрежу Лазаревчанки. На сцену је ступила Софија Крајшумовић која је нанизала три гола. Прво се уписала у листу стрелаца у 54. минуту, да би у 69. повећала предност наше екипе на 9:0, а двоцифрен број погодака и свој хет-трик уписала је у 82. минуту. Тачку на овај меч ставила је Тенков у 84. минуту.

Фудбалерке Црвене звезде играће у финалу Купа Србије против суботичког Спартака који је у другом полуфиналу савладао ТСЦ са 8:1.

КОЛУБАРА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:11 (0:7)

Лазаревац – Стадион ФК Колубара. Судија: Мима Станковић. Стрелци: Тенков у 7. и 84, Сремчевић у 12, 19. и 31, Квезада у 16. и 45, Шћепановић у 28. и Крајшумовић у 54, 69. и 82. минуту за Црвену звезду. Жути картони: Милојевић (Колубара), Ђорђевић, Сремчевић, Крајшумовић (Црвена звезда).

КОЛУБАРА: Милојевић (Пиштињат од 85. минута), Радовановић (Радуловић од 46. минута), Вејновић, Милиновић, Перлинац, Ђорђевић (Ђурђевић од 2. минута), Лазаревић, Блажић, Вучетић, Бобић, Крунић (Софронић од 42. минута).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Алексић, Н.Чавић, Шћепановић (Поповић од 46. минута), Малијар (Воркапић од 85. минута), Жарковић (Тошковић од 46. минута), Квезада, М.Чавић (Миловић од 46. минута), Тенков, Сремчевић, Крајшумовић, Ђорђевић (Крстић од 55. минута).

Претходни текстТема дана | Помоћни терен Маракане добија нови сјај, кренули радови
Следећи текстФилип Јовановић на корак до медаље у Аустрији