Најубедљивија титула у историји Црвене звезде

28

Фудбалери Црвене звезде су претходног викенда одиграли последњу утакмицу у сезони, након чега је уследила прослава поводом треће у низу освојене дупле круне, што довољно говори о томе колико је ова такмичарска година била успешна. Титула добија и на додатном значају кад се узме у обзир да је она најубедљивије освојена у историји нашег клуба, јер бодовна разлика у односу на другопласирани ТСЦ износи чак 22 бода.

Најубедљивију титулу до сада смо освојили у сезони 2017/18 када је чета Владана Милојевића имала чак 17 бодова предности у односу на вечитог ривала. После 30. кола, Звезда је имала предност од 12 бодова, а у плеј-офу смо направили додатну разлику од 11 поена. Ипак, услед правила да се бодови деле, на крају је коначан резултат износио 17, што су изабраници Милоша Милојевића успели да надмаше и златним словима се упишу у историју клуба. Такође, дељење бодова је спречило изабранике Миодрага Грофа Божовића да одрже најубедљивију разлику у историји српског фудбала у сезони 2015/16. Након 150. вечитог дербија разлика је износила чак 32 бода, док је први део завршен са плусом од 28. На крају првенства, Црвена звезда је освојила титулу са 14 бодова предности. Истом разликом је освојена титула 2020. године, када се није играо плеј оф због корона вируса.

За 31. пехар националног првенства половично су заслужни Владан Милојевић, који је тим предводио до децембра и Дејан Станковић, који је преузео кормило у пролећном делу шампионата. Предност од 13 разлике, Црвена звезда је имала у сезони 2020/21. Те такмичарске године, изабраници Дејана Станковића освојили су историјску титулу без пораза, са преко 100 освојених бодова и постигнутих голова.

Сезона 2022/23 остаће упамћена по много лепих ствари, а поред тога што смо постали једини клуб у историји српског фудбала који је освојио трећу узастопну дуплу круну и шесту титиулу у низу, постали смо и први учесник Лиге шампиона за наредну сезону, а бодовна разлика у односу на другопласирану екипу – ТСЦ износи 22 бода и можемо рећи да се Милош Милојевић у великом стилу опростио од Црвене звезде, а да је његов тим још једном показао да је најбољи у Србији.

Претходни текстЗвездаши на позајмици – Опроштај Олањинке и Стаменића
Следећи текстЗвезда је породица | Њихова веза са клубом осликава најискренију љубав