Звездин караван обележио 32 године Барија

860

На крају историјске сезоне ФК Црвена звезда је након освајања треће везне дупле круне, као и шесте узаступне титуле првака Србије, на Тргу републике у Београду обележио најважнији датум у историји клуба – 29. мај, односно 32. годину од чувеног Барија и подизања пехара Лиге шампиона. Тиме је званично отворен овогодишњи црвено-бели караван, а пехаре су пред велики бројем звездаша промовисале легенде Драгиша Бинић, Илија Најдоски, Слободан Маровић и Ивица Момчиловић.

Традиционално трећу годину заредном Црвена звезда организује велики летњи караван путем кога истичемо колико је чланство у клубу битно и промовишемо остварене успехе у такмичарској години која је иза нас. Нема дилеме да много разлога за славље има наш клуб, с обзиром да смо трећу сезону узастопно одбранили дуплу круну, те донели радост свим навијачима.

Победом у финалу против Олимпик Марсеја црвено-бели су подигли чувени “ушати” пехар, који је управо данас био изложен поред овосезонских успеха – трофеја државног првенства и националног купа. Са прегршт задовољства председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић је изнео утиске после историјске сезоне и позвао све звездаше да званично постану део клуба.

Ово је свечан дан за Црвену звезду. Подстицај свим предстојећим генерацијама да тај успех досегну. То мотивише сваки тим Звезде у будућности. Долазе нова времена и изазови за нашу екипу. Данас смо покренули нову еру за Црвену звезду. Покушаћемо да се на адекватан начин приближимо трофеју Лиге шампиона, што значи да морамо имати озбиљан и јак тим, који ће настојати да одигра такву улогу на европској сцени. То је наше трајно опредељење. Такође, верујем да ћемо достићи циљ, а то је 50 хиљада чланова Црвене звезде. Звезда је велика породица, док је караван акција која се спроводи у том духу. Желимо да што више људи дође и осети снагу Звезде – рекао је Светозар Мијаиловић.

Церемонију обележавања Барија увеличали су чланови “златне генерације” из 1991. године – Драгиша Бинић, Илија Најдоски, Слободан Маровић и Ивица Момчиловић. Брзоноги Бинић је изнео трофеј Лиге шампиона пред велики број навијача, а онда подсетио све присутне на највећи успех.

Ово није важан датум само за нас из генерације 1991. године, већ за целу Србију и навијаче Црвене звезде. Никако не смемо да заборавимо 29. мај – празник свих звездаша. Велика је сатисфакција када нам приђу искуснији навијачи и кажу да смо им улепшали младост. Тек сад видимо колики смо успех постигли. Надамо се да ће будуће генерације имати прилике да понове успех. Видели сте колико је малишана било на прослави титуле, заиста невиђена сцена са оноликим бројем барјака који су се виорили. Не сећам да је овако испраћен крај првенства и додела пехара – рекао је Драгиша Бинић.

Дефанзивац из “златне генерације” нашег клуба – Слободан Маровић је са осмехом на лицу говорио о некадшњим и тренутним успесима Црвене звезде.

Чувени 29. мај је у срцу свих нас који волимо Црвену звезду. Када се спомене овај датум, поистовећујемо га са Звездиним највећим успехом, а чврсто верујем и сви звездаши. То је Звездин дан, црвено слово у календару сваког навијача. Радује ме сваки успех Црвене звезде. Није лако у протеклих шест сезона освајати титуле, а наш клуб је то успео, нарочито ове године када смо се директно пласирали у Лигу шампиона. Надам се да ћемо направити запажен резултат – поручује Слободан Маровић.

Подсећања ради, данашњим догађајем је отворен Звездин караван који ће овог лета посетити преко 50 градова у Србији, Републици Српској и Црног Гори. Сви звездаши су могли да се учлане у клуб, обнове своје чланске карте и притом се фотографишу са чак три пехара.

Претходни текстСинанчевић најбољи у Бистрици, Јованчевић и Тирнанићева четврти у Грчкој
Следећи текстТри злата и сребро за црвено-беле јуниорке