Терзић: Почиње нова ера Црвене звезде са Бараком Бахаром

46

Генерални директор Црвене звезде – Звездан Терзић је са поносом звездашкој јавности представио новог шефа стручног штаба Барака Бахара, на конференцији која је одржана у Медија центру стадиона „Рајко Митић“.

На самом почетку генерални директор нашег клуба се захвалио Милошу Милојевићу на сјајној сарадњи.

Још једном бих се захвалио Милошу Милојевићу на изванредним резултатима, на професионалном и посвећеном раду. Сигуран сам да ће се једног дана вратити у Црвену звезду као шеф стручног штаба. Оставио је иза себе отворена врата. Могу са свим симпатијама да коментаришем његов рад и џентлментско понашање. Био је на висини задатка у сваком систему вредности који Црвена звезда промовише – истакао је Звездан Терзић.

Генерални директор је са великим задовољством говорио о новом тренеру Звезде.

Окупили смо се због будућности Црвене звезде, а она је са Бараком Бахаром, тренером којег представљамо и који је са својим сарадницима данас са нама. Долази нам оформљен тим, који је показао да зна да ради свој посао и убеђан сам да ће све што је показивао у матичној земљи, демонстрирати и овде. Без обзира на све резултате које смо остварили, доминацију коју имамо, шест шампионских титула, три дупле круне заредом, седам учешћа у групним фазама УЕФА такмичења – време је за нови искорак Црвене звезде, то је наша обавеза и осећамо да народ очекује подизање лествице. Почиње нова ера Црвене звезде, зато смо се и одлучили за тренера који зна то да ради. Треба нам свежа крв и енергија, али и да се направи рестарт уз пуно поштовање свих људи, играча, тренера и свих оних који су до сада много радости донели навијачима Црвене звезде. Заадовољство ми је да представим Барака Бахара новог тренера Црвене звезде, са којим је потписан уговор на три године, желели смо га годину дана, пратили, разговарали, преговарали. Поклопиле су се наше и његове жеље. Он је такође осећао да је време за искорак и нову Лигу шампиона. Освојио је шест шампионских титула у Израелу, што није лако, три са Хапоел Бер Шевом и три са Макабијем из Хаифе. Веома поштујемо оно што је Макаби из Хаифе показао, посебно у Лиги шампиона, када се сударио без страха са највећим тимовима Европе, као што су Јувентус и Пари Сен Жермен.

Потврдио је Звездан Терзић да се интересовање Црвене звезде за Барака Бахара јавило пре двомеча плеј-офа за Лигу шампиона који је одигран у августу 2022. године између Црвене звезде и Макабија из Хаифе.

Пре него што смо играли у квалификацијама против Макабија из Хаифе смо почели да се интересујемо за Бахара.

Изнео је очекивања генерални директор Црвене звезде од предстојеће сезоне 2023/24.

Најављивао сам промене још пре шест месеци, када сам рекао да смо свесни квалитета, али и потребе да се донесе свежа крв и енергија, нека нова снага која је потребна Црвеној звезди. У том смеру наш скаутинг тим са спортским сектором је урадио већ много тога ове године, неке приводимо крају. У последња два месеца смо укључили Бахара и његов стручни штаб у читаву процедуру. Јасно нам је какав профил играча тражи нови тренер и у складу са тим доводимо играче. Сигурно ћемо бити бржи, снажнији, офанзивнији, млађи него што смо били до сада. Свесни смо свих квалитета и мањкавости овог тима, нису нам потребни савети, које смо чули и сада на конференцији за медије. Показали смо да знамо да радимо овај посао у претходних девет година, као и да знамо да правимо резултате. Трофеји који су освојени дају нам за право да будемо и мало препотентни. Најавили смо пре шест месеци представницима медија да ће доћи до озбиљне реконструкције тима, све у складу са договорима са новим тренером.

Није желео Звездан Терзић да открива имена потенцијалних појачања.

Знате да никада не помињемо имена, пре него што парафирамо играча. Објашњавао сам и раније због чега, не желимо да отежавамо преговарачку позицију и подижемо цену потенцијалним појачањима Црвене звезде. Када завршимо трансфере онда ћемо објавити. Чини се да у Црвеној звезди и зидови имају уши, сваки разговор наш процури до медија, често и погрешно.

Најавио је генерални директор чак два појачања на позицији нападача.

Шпиц је близу доласка, не један, него два. За тим су потребна четири нападача, чињеница да два долазе, не значи да неко одлази.

Говорио је Терзић и о замени терена на стадионима клубова који ће следеће сезоне наступати у Суперлиги Србије.

С обзиром да ћемо имати изузетно брзе терене и да ће на свих 16 стадиона бити постављени нови хибридни терени, проблема неће бити – закључио је Звездан Терзић.

Претходни текстБарак Бахар представљен на Маракани
Следећи текстИвана Ђурић бацила копље преко норме за ЕП У23