Црвена звезда – Нови Пазар 2:2 (0:0)

60

Фудбалери Црвене звезде су ремизирали у дуелу са Новим Пазаром резултатом 2:2, чиме су изабраници Милоша Милојевића спустили завесу на веома успешну сезону у којој је освојена дупла круна. Погађао је и асистирао Гелор Канга, а првенац у такмичарским мечевима уписао је Стефан Лековић, Звездино дете, након чега је уследила церемонија доделе пехара за шампиона Србије у сезони 2022/23.

Црвена звезда – Нови Пазар 2:2 (0:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Гледалаца: 35621.

Судија: Новак Симовић.

Стрелци: Канга у 53. и Лековић у 71. минуту за Црвену звезду, а Момчиловић у 60. и Станојловић у 74. минуту за Нови Пазар.

Жути картони: Милуновић (Црвена звезда), Ергелаш, Богдановски, Брунчевић (Нови Пазар).

Црвена звезда: Борјан, Л. Николић, Ераковић, Милуновић (од 46. Лековић), Азаров (од 65. Гобељић), Мијаиловић, Канга, Иванић, Букари (од 65. Крстичић), Митровић (од 46. Пруцев), Мијатовић (од 46. Катаи).

Резерве: Васиљевић, Гобељић, Драговић, Лековић, Родић, Срнић, Крстичић, Катаи, Пруцев, Пешић, Ракоњац.

Нови Пазар: Славковић, Адешина (од 90. Брунчевић), Богдановски, Ергелаш (од 76. Зимоњић), Гаврић (од 90. Фијуљанин), Јоксимовић, Киковић (од 76. Ђуричковић), Курдић, Момчиловић, Рубежић, Станојловић (од 80. Броња).

Резерве: Кахримановић, Броња, Брунчевић, Фијуљанин, Мајдевац, Мијић, Радовац, Зимоњић, Ђуричковић.

Слављеничка атмосфера услед освајања 13. Звездине дупле круне, донела је то да се у утакмицу мало спорије уђе, иако су желели изабраници Милоша Милојевића да што пре сломе „бункер“ Новог Пазара. Ипак, Звезда је најчешће претила после прекида, и била далеко надмоћнија у скок игри од ривала. Већ у првом минуту је Николић прошао по десном боку и центрирао за Иванића који је главом гађао поред стативе. Константни прекиди, терали су Славковића да буде на врхунцу концентрације, па је поново Иванић у два наврата претио главом, али безуспешно. Први конкретнији покушај ногом имао је Мијатовић у 34. минуту када је гађао преко пречке, али се брзо Звезда вратила на првобитну стратегију и центаршутевима тражила гол. У финишу првог дела игре је и Ераковић могао до првенца у црвено-белом дресу, али му је фалило мало среће да лопту пошаље у мрежу после корнера. Но, најопасније је запретио Мијатовић у 45. минуту када је главом гађао под пречку, а Славковић крајњим напорима послао лопту у корнер.

Чак три играча је заменио Милојевић на полувремену, те су се на терену нашли Лековић, Пруцев и Катаи уместо Милуновића, Митровића и Мијатовића. Стратегија се није мењала, само је у 49. минуту Катаи био централна фигура када је Азаров центрирао, али је поново исконтролисао покушај Славковић, да би три минута касније, опет Магико скочио после корнера и послао лопту поред стативе. Одбрана гостију је сломљена у 53. минуту када је Азаров прошао по левом боку, оштро центрирао, а лопту качио Богдановски, таман толико да је умири за Гелора Кангу који је погодио рашље и подигао Маракану на ноге. Ипак, гости су изненађујуће стигли до изједначења када је Момчиловић у 60. минуту са дистанце погодио рашље Борјановог гола.

Прилику да се у великом стилу опрости од Звезде имао је Крстичић који се нашао на терену уместо Букарија, а такође је Милојевић увео и Гобељића науштрб Азарова. У 71. минуту било је изузетно емотивно јер је првенац на такмичарским мечевима уписао Стефан Лековић, Звездино дете. Центрирао је Канга, а талентовани штопер се одлично снашао у петерцу ривала и у стилу центарфора трзнуо главом те матирао Славковића. Експресно је одговорио Нови Пазар који је до поравнања стигао у 74. минуту када је Станојловић у петерцу био хладнокрван и савладао Борјана. У надокнади је запретио Крстичић, али је шутирао поред гола, тако да су вечерашњи ривали поделили бодове.

Претходни текстНенад Крстичић се опростио од Звезде
Следећи текстМилојевић: Хвала ти Звездо