Иза југа Маракане – Тегелтијин „дабл-дабл“

38

Омладинска и кадетска селекција Црвене звезде има велики број талентованих играча, а само је један у досадашњем делу сезоне успео да оствари „дабл-дабл“ учинак – реч је о Урошу Тегелтији, који је на 29 мечева постигао 10 погодака и уписао чак 14 асистенција.

Поготком против Војводине на терену иза јужне трибине стадиона „Рајко Митић“, брзоного десно крило је дошло до двоцифреног броја голова ове такмичарске године, с обзиром да је већ дуго најбољи асистент екипе. Једна асистенција фали Андрији Максимовићу за исти учинак, али пошто се репрезентација Србије до 17 година пласирала у четвртфинале Европског првенства, најбољи кадет СД Црвена звезда неће успети да дође до истог учинка. Стефан Пиргић, омладинац Црвене звезде, имаће прилику да дође до поменутог учинка, с обзиром да је до сада постигао 16 голова, а наместио девет. До краја домаћег првенства, изабраницима Зорана Рендулића и Слађана Николића је преостала још једна утакмица – против Графичара у суботу, омладинцима овај меч неће имати такмичарског значаја, а кадети још увек имају наду да могу до врха табеле – то сматра и једини кадет са „дабл-дабл“ учинком.

Велика је ствар имати двоцифрени број голова и асистенција у једној сезони. Искрено, није ми то био примарни циљ, али због тимског духа који влада код нас, десило се да сам се ја истакао уз помоћ саиграча и стручног штаба. Искористио бих ову прилику да честитам другарима који наступају на Европском првенству и да им пожелим срећу у четвртфиналу против Пољске, мислим да екипа може да догура далеко, а то су показали и у групи. Често читам и о првотимцима Црвене звезде и знам да их петорица има дабл-дабл учинак што се тиче голова и асистенција, а мени је од њих можда најдражи Александар Катаи, јер поседује магију у ногама. Наравно, нада никада не умире, у суботу ћемо се борити до последњег минута, иако није све до нас. Даћемо све од себе и урадити све што можемо да дођемо до титуле – закључио је Урош Тегелтија.

Претходни текстТема дана | Учинак Звезде у финалима Купа
Следећи текстУ Птуј по медаље!