Милојевић: Уз пуну Маракану и добру игру до дупле круне

33

Фудбалере Црвене звезде сутра од 21 час очекује финале Купа Србије и утакмица са Чукаричким, а очекивања пред меч који би ову генерацију могао да учини историјском, с обзиром на освојене три дупле круне у низу, изнео је шеф стручног штаба Милош Милојевић.

Имаћемо добру утакмицу, припрему за оно што Звезду очекује на јесен. Када је реч о Чукаричком, очекујем младу и полетну екипу, жељну доказивања и борбе за преостали трофеј у сезони, тако да, верујем да ће моји играчи бити одговорни и пред пуном Мараканом освојити Куп Србиије – почео је Милојевић.

Перспективни стручњак се осврно на резултате из актуелне сезоне.

– Жао ми је што нисам освојио Лигу Европе… Шалу на страну, немам жал, ни задршку, то је мало патетично, а ја нисам такав. Мислим да смо урадили доста тога доброг и у погледу напретка игре, али и афирмације играча у смислу пружања шансе младима, констатност игара, упркос томе што нам првенство није Ла Лига или Сериа А, али 35 кола да будете непоражени, уз шест Декијевих утакмица, то је импозантна бројка. Није први пут, било је и пре две године, али је показатељ стабилности. Неке ствари смо могли боље, неке не, али све то иде ка томе да смо извукли доста тога, уз мало среће коју нисмо имали, а и то се заслужује, могли смо да презимимо у Европи, па макар да играмо и Лигу конференција. То је фудбал и некад се не поклопе време рада и резултата, некад то дође касније, али немам задршку и срећан сам што сам био ту кад смо узели титулу и очекујем да момци и сутра дају максимум. Све је могуће у фудбалу, нећу да славим унапред, уз то и поштујем Чукарички као и сваку екипу у Суперлиги, али се надам да ћемо нашом игром доћи до победе. Свесни смо и да би победом, ова генерација постала једина са три дупле круне у низу у богатој Звездиној историји, а знамо колико је она велика.

Иако је Звезда остварила три победе против Чукаричког ове сезоне, Милојевић сматра да нас чека другачија утакмица.

– Куп је најмасовније такмичење где и мањи тимови из нижих рангова виде своју шансу и иду преко максималних могућности. Кад спустите гард и нисте на максимуму, то може да буде проблем и зато позивам на опрез и одговорност. То је свакако наш део посла да играчи буду максимални у четвртак, али неће бити лако, иако смо Чукарички три пута победили ове сезоне. Биће то другачија утакмица, други вид такмичења, финале је нешто сасвим друго и то нема везе с првенством, и ослабљени јесу, али је то екипа која годинама системски лансира младе играче, који без оптерећења и одговорности, решавају утакмице и могу да угрозе противника. Тако да, те три победе морамо да схватимо као прошлост, ово је нова утакмица где је сваки пас битан, где се сваки дуел рачуна.

Анализирао је Милојевић екипу Чукаричког.

– Регулатива ФСС и људи који потписују уговор, не само у Србији, већ у свакој земљи је да позајмљени играчи, или могу, или не могу да играју против матичног клуба. Није то питање за мене, иако је добро за нас што Поповић, Панков и Лучић неће играти, а опет, ако већ не наступају за Звезду, има логике да су на располагању Чукаричком. Свакако, то није питање за мене. Чукарички је добар тим, имају Бадамосија, Ивановића, Овусуа, Томовића, Доцића из прекида, ту је и Тошић и није то само скуп играча, већ имају континуитет. Сретао сам се у прошлости с њима и са страним тимовима, знам шта и колико могу и мислим да је кључ у томе да контролишемо утакмицу и онда су појединци мање важни. Када ми имамо контролу, онда је сав квалитет на нашој страни.

Говорио је Милојевић и о пеналима.

– Не вежбају се пенали тек тако, пред утакмицу, већ системски. Када шутирате на сваком тренингу, имате евиденцију и пратите то, а ако је неки играч извео 20 пенала и погодио 19, онда је он сигурно ту као извођач. Мени је у Малмеу статистику око пенала на тренинзима водио кондициони тренер и када смо победили Хамарби у финалу купа, консултовао сам се са њим ко би требало да изводи и после утакмице сам и апострофирао да је то његова заслуга. Има ту и статистике, али и емотивног стреса, гол се смањи када је пуно људи на стадиону и може да се промаши. Међутим, оно што је до вас као стручног штаба, треба да урадите максимално. Плакао сам после пенала на Кипру против Омоније, али се исто тако радовао и након Хамарбија кад сам био у Малмеу, тако да, волео бих да се утакмица одлучи у 90 минута.

О термину утакмице.

– Тако је одређен термин, а ја сам професионалац и долазим кад ми се каже. Није лако за унутрашњост можда да дође у 21 час, али никад се неће наместити термин који одговара свима, међутим, љубав према Звезди је водиља. Кад сам био дете, долазио сам 350 километара из Књажевца да гледам Звезду, и по снегу, и по вејавици, тако да ако хоћете да гледате утакмицу, има решење увек. Хтео сам да гледам утакмицу у Ослу, променио три авиона па стигао, и јасно ми је да немају сви људи средства за то, али заједнички долазак, транспорт, договор, није све идеално, али је изводљиво.

Нема сумње, сутра за Звезду истрчава најбољих 11.

Финале Купа Србије је сувише битан догађај да би се експериментисало. Сви су ту, спремни, имам 24 играча на располагању, мораћу четворицу да оставим ван састава, али се надам да ће првих 11 уз пет који уђу са клупе бити максимално мотивисани и спремни, те да ћемо у лепом амбијенту сви уживати у фудбалу – рекао је Милојевић.

Претходни текстУ сусрет противнику – Чукарички
Следећи текстДођи на “Отворен дан” и присуствуј прослави титуле