Звездаши на позајмици – Опет сева Радуловићева лева

31

Андрија Радуловић је и у овом колу био најзапаженији играч нашег клуба од свих фудбалера који се тренутно налазе на позајмици, а чак њих 13 је забележило наступ у викенду иза нас.

Радуловић је поново био најбољи, а квалитет некадашњег Звездиног омладинца је био уочљив голим оком. Стигао је левоноги дриблер до четвртог гола у дресу Радника, када је у 15. минуту утакмице био прецизан са беле тачке. Хладнокрвно, веома снажно и прецизно, то су придеви којима се може описати погодак сјајног Андрије Радуловића. У даљем току меча је по добром старом обичају изводио прекиде, пролазио уз вешту контролу лопте поред противничких дефанзиваца и на крају упутио чак шест покушаја према голу ривала. Његов саиграч, Урош Лазић је на терену провео од првог до последњег судијског звиждука. Играо је на позицији дефанзивног везног, а иако то није његово матично место на терену посао је обавио на врхунском нивоу. Зауставио је велики број напада од стране играча Колубаре, пресекао изнад 50 посто додавања и био од велике помоћи тиму када се Радник бранио при крају меча. Могао је и да постигне првенац када је његов ударац са дистанце у 42. минуту завршио тик изнад пречке.

Зоран Поповић је поново био главна узданица Чукаричког, али нажалост тим са Бановог брда ремизирао и изгубио два важна бода у трци за друго место на табели Суперлиге Србије. Иако је Поповић капитулирао, у многим другим ситуацијама је “спасио” своју мрежу. Купио је центаршутеве крилних нападача Вождовца, интервенисао при ударцима ван казненог простора и учествовао у организацији игре у виду преносних лопти на половину ривала. Испред искусног Поповића дефанзивом је командовао Радован Панков. Није имао проблема у дуелима са Теодоровићем и Бурмазом са којима је водио рововску борбу, али је Чукарички остао са играчем мање у пољу те гости нису имали снаге да дођу до победе. Рекли смо да је Андрија Радуловић најбољи играч Радника – ако говоримо о Чукаричком онда је то апсолутно Владимир Лучић. Лежерност и грациозност којом је играо некадашњи фудбалер ИМТ-а је одушевила све присутне навијаче, па и гледаоце крај малих екрана. Остаје жал што није постигао погодак у 69. минуту када је као чувени Бразилац Роналдињо пребацио два играча у белом дресу и упутио волеј ударац.

Секу Саного је провео на терену 71 минут у победи француског друголигаша Париза, а статистички се издвојио као најснажнији фудбалер на терену, с обзиром да је од укупно 17 дуела колико је водио освојио преко 50 процената, док је забележио чак 45 тачних додавања што је високих 91 посто. Дириговао је средином, неретко преузимао организацију напада од штопера и у правом моменту мењао страну терена. Немања Мотика је играо 50 минута за Аустрију Луштенау, али нажалост није успео да настави серију голова. Његов тим је доживео пораз, а упркос напорима брзог крилног играча – Мотика једноставно није успео да поправи учинак екипе из Бундеслиге Аустрије.

Станковић је одиграо свих 90 минута против екипе Младост ГАТ, а на терену стадиона „Карађорђе” је чинило се оставио душу и срце. Борбеност и залагање били су присутни код момка рођеног 2003. године, а велика жеља приказана је кроз велики број дуела на средини терена. У два наврата је био у позицији да упути ударац са дистанце, али није имао довољно концентрације да покаже разоран шут који поседује. Са друге стране Кнежевић је на терену провео први део игре, а за тај временски интервал је остварио учинак у виду два ударца према голу противника, 90 посто прецизних додавања и преко 50 процената добијених дуела. Илија Бабић и Јован Митуљикић су представљали страну домаће екипе на дуелу против Напретка. Са четири ударца ка голу противника Бабић је био најконкретнији играч новосадске Младости, док је Јован Митуљикић ушао пола сата пред крај дуела и додатно унео неизвесност у финишу дуела. Међутим, након овог ремија Младост ГАТ се опростила од Суперлиге Србије.

Александар Лукић је одиграо 10 минута, у финишу дуела и победе ИМТ-а против Радничког са Новог Београда. Ушао је у последњу линију, забележио неколико сигурних интервенција и унео мирноћу у завршиници утакмице.

Наступ нису забележили Милош Гордић, Марко Стаменић, Филипо Фалко, Никола Глишић и Питер Олањинка.

ЗВЕЗДАШИ НА ПОЗАЈМИЦИ:

Зоран Поповић (Чукарички) – 90 минута у ремију са Вождовцем (1:1)
Урош Лазић (Радник) – 90 минута у победи над Колубаром (2:1)
Радован Панков (Чукарички) – 90 минута у ремију са Вождовцем (1:1)
Александар Лукић (ИМТ) – 10 минута у победи над Радничким (1:3)
Секу Саного (Париз) – 71 минут у победи над Сошом (2:1)
Никола Станковић (Напредак) – 90 минута у ремију са Младост ГАТ (0:0)
Никола Кнежевић (Напредак) – 45 минута у ремију са Младост ГАТ
Петар Станић (Спартак) – 87 минута у победи над Радничким из Ниша (0:1)
Андрија Радуловић (Радник) – 88 минута у победи над Колубаром (2:1)
Владимир Лучић (Чукарички) – 89 минута у ремију са Вождовцем (1:1)
Немања Мотика (Аустрија Луштенау) – 50 минута у поразу од Сваровски Тирола (2:4)
Јован Митуљикић (Младост ГАТ) – 30 минута у ремију са Напретком (0:0)
Илија Бабић (Младост ГАТ) – 90 минута у ремију са Напретком (0:0)

Претходни текстКарте за финале Купа Србије од уторка у продаји
Следећи текстЗвезда зове школице фудбала на прославу 34. титуле