Покер Звездиних кадета

41

Кадетска селекција Црвене звезде је убедљиво савладала екипу Јагодине на гостујућем терену резултатом 0:4 у оквиру 28. кола домаћег првенства. Покер фудбалера Слађана Николића су предводили стрелци Огњен Милошевић, Стефан Голубовић, Алекса Василић и Драган Тегелтија у виду сјајних погодака.

ГФК Јагодина – Црвена звезда 0:4 (0:1)

Стадион: „Градски стадион Јагодина“.

Судија: Никола Ђорђевић.

Стрелци: Милошевић у 2, Голубовић у 68, Василић у 83. и Д. Тегелтија у 89. минуту.

Жути картони: Трајковић (ГФК Јагодина), Младеновић, Милошевић и Маркочевић (Црвена звезда).

Црвени картон: Јован Лазић (ГФК Јагодина).

ГФК Јагодина: Прокоповић, Лазић, Ђурђевић (од 74. Станковић), Ристић (од 86. Лакетић), Милосављевић, Арсић, Марковић (од 69. Антић), Недељковић (од 54. Здравковић), Трајковић, Стефановић, Матић (од 61. Митић).

Црвена звезда: Драшкић, Д. Тегелтија, Рогановић, Т. Илић (од 84. Цветковић), У. Илић, Младеновић, Миленовић (од 45. Василић), Милошевић (од 45. Манојловић), Ивановић (од 63. Голубовић), Ђорђевић, Маркочевић (од 84. Ранковић).

Спектакуларну фудбалску представу су приредили кадети Црвене звезде, иако искусни шеф стручног штаба Слађан Николић није могао да рачуна на седморицу играча који су добили позив селектора Александра Луковића за предстојеће Европско првенство за играче до 17 година. Међутим, квалитет су црвено-бели надоместили изузетно талентованим појединцима који наступају за селекцију млађих кадета нашег клуба, играчима рођеним 2007. године.

Већ у другом минуту на семафору је стајало 0:1, а стрелац за Звезду је био Огњен Милошевић. Млади Ђорђевић је додавањем у простор упослио Маркочевића који је са десног бока упутио идеалан центаршут, те се везиста Милошевић придодао акцији из другог плана и главом послао лопту у мрежу. Ређали су се напади гостујуће екипе, а покушавали су редом да дуплирају предност Ђорђевић, Младеновић, Миленовић и Маркочевић ударцима из различитих позиција, али промене резултата није било.

Отишла је кадетска селекција нашег клуба са предношћу од једног гола разлике на петнаестоминутну паузу, а уследио је у наставку голгетерски перформанс Звездиних талената. Резервиста Алекса Василић је правио велику разлику у другом делу игре, а до гола је могао у 46. и 63. минуту, али је његове покушаје последњим напорима заустављао млади Прокоповић. Међутим, голман домаћих је други пут капитулирао у 68. минуту. После одличног комбиновања на средини терена и дуплог паса у гол шанси нашао се високи нападач Стефан Голубовић, коме није било тешко да путем сигурне реализације повиси предност на 0:2.

У истом ритму су наставили београдски црвено-бели, па су тако стигли и до трећег гола. Супериорни Урош Ђорђевић је предводио контранапад, где је демонстрирао невероватну брзину, а у недостатку могућности да га заустави десни бек Јагодине – Јован Лазић је начио једанаестерац и зарадио други жути, а одмах и црвени картон. Одговорност је преузео Алекса Василић и ударцем са беле тачке сигурно погодио мрежу ривала. Коначан резултат мајсторијом је поставио Драган Тегелтија у 89. минуту. Приликом ударца борбеног десног бека лопта је закачила дефанзивца Јагодине, а потом од пречке завршила у мрежи. Са нова три бода кадети Црвене звезде су поново на деоби друге позиције са вечитим ривалом, а у наредном мечу наш клуб дочекује Војводину на теренима иза југа Маракане.

Претходни текстБуквићева испунила норму за У23 Европско и у скоку удаљ
Следећи текстЦрвена звезда силовита на старту полуфинала – 93:55!