МВП против Војводине – Осман Букари

24

Фудбалери Црвене звезде играју једну од најбољих сезона у 21. веку, те су тако победом над Војводином у оквиру петог кола плеј-офа резултатом 2:1, дошли до 30. победе у Суперлиги Србије. Играч са највећим индексом на мечу био је фантастични Осман Букари.

Трка за МВП-а је била веома узбудљива, с обзиром на то да је Букари уписао индекс 280, те да су га пратили Кангва са 272, Катаи са 271 и Канга са 269, на основу статистичке платформе ИнСтат. Доминантна је била Црвена звезда у свим сегментима, а Звездин Гањанин је предњачио у ударцима у оквир гола Војводине. Наиме, он је упутио укупно шест шутева од којих су сви били прецизни, а један и завршио иза леђа Царевића. Букари се истицао и у комбиновању (28 пута са Кангом) и додавању у последњој трећини терена коју је Звезда нападала (упутио 36, од којих је 25 било тачно), међутим, прилику да се истакну имали су и остали. Конкретно, Канга је имао највише учествовања у нападима – 151, уз највише упућених, као и тачних пасова на мечу (121/101). Офанзива је припала Катаију, па је Магико фудбалер који је највише дриблао – од 13 покушаја, девет пута је преварио противничке фудбалере. Највише одузетих лопти – по 11, имали су Виго, Ераковић и Милуновић.

Као што смо истакли, Канга је највише тачно додавао, али и упутио три кључна паса, док је највише пута био и фаулиран уз Катаија – претрпели су четири прекршаја. Головима су се истакли као што знате Букари и Кангва, док је једини асистент на мечу за Црвену звезду био Александар Катаи.

Претходни текстПреминуо Предраг Бадњаревић (1963 – 2023)
Следећи текстБуквићева испунила норму за У23 Европско и у скоку удаљ