Гобељић и Иванић у клубу 200

119

Пред меч са Војводином, двојцу Црвене звезде – Марку Гобељићу и Мирку Иванићу уручен је дрес са бројем 200 који симболизује одигране утакмице у нашем клубу, чиме су се нашли у одабраном друштву – клубу 200. Дресове су им уручиле Звездине легенде – Душан Савић и Митар Мркела.

С обзиром на одлуку која је донета у смирај 2022. године да се у статистику, када је реч о Црвеној звезди, убрајају и пријатељски мечеви – Марко Гобељић и Мирко Иванић су стигли до 200 утакмица у омиљеном клубу.

Гобељић који је један од најтрофејнијих фудбалера Црвене звезде, за претходних шест година колико је у клубу наступио је на 231 мечу и уз то постигао 12 голова. Звездин универзалац и момак који је покривао готово све позиције у одбрани, као и у везном реду, својом борбеношћу се издвојио као један од миљеника црвено-беле публике који то знају да препознају и награде аплаузима. У актуелној такмичарској години, Гобељић је одиграо 19 утакмица, два пута погодио и у три наврата асистирао.

Иванић је у Звезду стигао у фебруару 2019. године и до сада је одиграо 219 мечева и постигао 66 голова. Памтиће се његов погодак у 165. вечитом дербију, као и мајсторије против Лудогореца, Мидтјиланда, Ренџерса… У актуелној сезони, Иванић предњачи као креатор са 13 асистенција уз девет голова на 37 мечева.

Гобељићу је дрес уручио Дуле Савић, а Иванићу Митар Мркела.

Претходни текстМилојевић тренер, а Букари играч месеца Суперлиге
Следећи текстЦрвена звезда – Војводина 2:1 (1:0)