У сусрет противнику – Војводина

33

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 18 часова и 30 минута дочекати Војводину на стадиону „Рајко Митић“, у оквиру петог кола плеј-офа Суперлиге Србије.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Београдски и новосадски црвено-бели су се до сада сусрели на 208 дуела, а „Стара дама“ важи за један од клубова са којима смо одиграли највише утакмица. Наш клуб је излазио као победник из 119 дуела, резултат је био нерешен 49 пута, а Новосађани су славили на 40 утакмица. Занимљива чињеница је да је лопта затресла мрежу чак 608 пута, а гол разлика је на Звездиној страни и износи 392:216.

Последњи сусрет Црвене звезде и Војводине је одигран 4. фебруара ове године у оквиру 20. кола домаћег првенства, на пролећној премијери нашег клуба. Дуел на Маракани је завршен резултатом 1:1, а меч је протекао у знаку легенде Црвене звезде – Синише Михајловића од кога су се званично на тај дан опростили сви звездаши. Остаће забележено да је Александар Катаи прелепим лоб ударцем постигао једини гол за београдске црвено-беле средином првог дела игре.

Када је сусрет из јесењег дела сезоне у питању наш тим је на „Карађорђу“ био бољи резултатом 0:2. У листу стрелаца су се уписали Александар Пешић, као и Гелор Канга који је био прецизан са беле тачке.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи могу набавити улазнице за дуел између Црвене звезде и Војводине онлајн путем, а на благајнама нашег стадиона данас до 18 часова, као и сутра на дан утакмице од 11 часова до почетка меча. Цене карата су следеће:

Север: 300 динара
Исток: 400 динара
Запад: 500 динара
Трибина Синиша Михајловић: 1000 динара
ВИП 1: 2000 динара
ВИП 2: 2000 динара
ВИП Галерија: 3000 динара

Поред тога, улаз је бесплатан на свим капијама Маракане за децу узраста до 12 година у пратњи једне одрасле особе која поседује улазницу.

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо бодре наше првотимце у наредном изазову у домаћем шампионату, моћи ће да гледају утакмицу петог кола плеј-офа Суперлиге Србије преко студијског програма на каналу Звезда ТВ, који почиње сат времена пре утакмице, а траје и током самог сусрета.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда је већ математички осигурала титулу шампиона Србије, шесту узастопну. Ипак наш клуб има јасан циљ до краја сезоне. Тренутно смо остварили на 34 утакмице чак 29 тријумфа, уз пет ремија, што нас чини једином непораженом екипом у шампионату. Освојили смо 92 бода, а гол разлика црвено-белих је најбоља у лиги и износи 91:15. После елиминације крушевачког Напретка у оквиру четвртине финала Купа Србије, екипа Милоша Милојевића је савладала Вождовац у претходном колу Суперлиге Србије са 2:0 на гостујућем терену. Стрелци у претходној победи су били Александар Пешић и Јован Мијатовић.

Војводина заузима пето место на табели Суперлиге Србије са укупно 61 освојеним бодом. Новосадска “Стара дама” је забележила 16 победа, 13 пута одиграла нерешено и доживела пет пораза, уз гол разлику 55:30. Тим са „Карађорђа“ је у досадашњем току плеј-офа три пута тријумфовао (Раднички Ниш, Вождовац и Нови Пазар), једном је ремизирао (Раднички 1923) и доживео пораз минималним резултатом од Чукаричког у претходном колу. Војводина је и даље у трци за место на табели које води у квалификације за међународно европско такмичење.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи стрелац Војводине је брзоноги крилни нападач Никола Чумић са девет постигнутих голова, а на листи га прате некадашњи фудбалер нашег клуба – Вељко Симић и офанзивни везни Урош Николић, са седам датих голова у досадашњем делу шампионата.

Када су у питању позиције на терену, међу стативама место је резервисано за младог Лазара Царевића. На позицији десног бека најстандарднији је Милан Лазаревић, док је уз леву аут линију шпарта искусни капитен екипе Стефан Ђорђевић, такође бивши члан Црвене звезде који дели минутажу са младим Филипом Антонијевићем. Штоперски тандем чине Урош Витас и Немања Љубисављевић, али и интернационалац Малија Мамадоу Траоре неретко улази у ротацију.

Испред дефанзивне линије делује млади Мирко Топић, а највише сарађује са десетком Војводине – Дејаном Зукићем. Испред поменутог двојца дејствује Симић, а бочне позиције су предодређене за Николу Чумића и Филипа Малбашића. На месту класичног центарфора је Немања Николић. Шеф стручног штаба Војводине је Радослав Батак, а опције са клупе су му Урош Кабић, Барај, Иван Вукичевић, Урош Николић, Радомир Милосављевић и Александар Буснић…

СУДИЈЕ

Главни судија: Дејан Трифковић
Први помоћник: Јован Груијћ
Други помоћник: Оливер Петровић
Четврти судија: Андрија Стојановић
ВАР: Момчило Марковић
АВАР: Милош Караџић

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

ПЛЕЈ-ОФ

Субота, 17 часова и 30 минута – Чукарички – Нови Пазар
Субота, 20 часова и 30 минута – ТСЦ – Вождовац
Недеља, 19 часова и 30 минута – Партизан – Раднички 1923

ПЛЕЈ-АУТ

Недеља, 17 часова и 30 минута – Колубара – Напредак
Понедељак, 18 часова – Радник – Младост ГАТ
Понедељак, 18 часова – Раднички Ниш – Јавор
Понедељак, 18 часова – Спартак – Младост

Претходни текстТрадиционално дружење у фан зонама пред Војводину
Следећи текстМилојевић: Наступиће компетитиван тим, желимо да навијачи уживају