Првог дана прикупљено 148 јединица крви

48

У Медија центру Маракане је данас од 10 до 18 часова одржан први дан 27. по реду акције “Црвено-бела крв” и прикупљено је 148 јединица крви.

Феноменална сарадња Црвене звезде са Институтом за трансфузију крви Србије је реализована и 27. пут на стадиону “Рајко Митић”. Наш 12. играч је још једном послао поруку да се величина клуба огледа у његовим навијачима, јер се велики број Делија одазвао акцији у периоду недаћа које су задесиле нашу државу.

У престоници Србије, на нашем највећем стадиону првог дана је прикупљено 148 јединица крви, а акција “Црвено-бела крв” ће бити одржана и сутра на Маракани уз важну напомену да је термин за давање крви од 10 до 16 часова уочи утакмице између Црвене звезде и Војводине у оквиру петог кола националног шампионата која је на програму у 18 часова и 30 минута на стадиону „Рајко Митић“.

Све звездаше хуманог срца је наш клуб обрадовао пригодним поклоном у виду Звездиног зидног сата.

У акцији учешће су узели и бројни градови из Републике Српске и Србије, међу којима су Невесиње, Модрича, Требиње, Бијељина, Приједор, Бања Лука, али и Косовска Митровица где је прикупљено 30 јединица крви.

Подсећања ради, све особе које одлуче да дају крв је потребно да буду здраве, наспаване, да обедују пре давања крви и да не буду под дејством алкохола или неких других опијата. Интервал између давања крви треба да буде три месеца за особе мушког, односно четири за особе женског пола.

Претходни текстМилојевић: Наступиће компетитиван тим, желимо да навијачи уживају
Следећи текстИвановић и Добрић: Чврсто и јако уз пуне трибине (недеља, 19.30)