Најава преноса – Гостовања омладинаца и кадета

47

Испред нас је узбудљив фудбалски викенд, а младе таленте Црвене звезде очекује 12 такмичарских утакмица. Омладинци нашег клуба гостују у суботу од 13 часова крагујевачком Радничком, док кадетска селекција путује у Јагодину на дуел заказан у недељу од 17 сати. Са друге стране сениорски тим Графичара ће данас од 17 часова играти против РФК Новог Сада 1921 на свом терену.

Црвено-бели јуниори након победе над Радничким са Новог Београда од 4:0 у сјајној форми у 28. колу домаћег првенства путују на мегдан Радничком 1923, а дуел је заказан за 13 часова у суботу. Нема дилеме да се екипа Зорана Рендулића налази у великом налету, а томе сведочи број везаних победа које су остварили наши омладинци. Тренутно смо други на табели са пет бодова заостатка у односу на лидера, а по свему судећи чека нас узбудљив финиш сезоне. Пред овај сусрет Звезди се додељује улога фаворита, али с обзиром да се дуел игра у Крагујевцу талентованим дечацима ће бити веома захтевно да дођу до три бода. Раднички тренутно заузима 11 место на табели, а у претходном колу као гост је ремизирао са Војводином у Новом Саду без голова. Први сусрет ова два тима из јесењег дела шампионата на теренима иза југа Маракане је завршен резултатом 2:0 у корист домаћина, а стрелци су били Стефан Пиргић и Лука Стојсављевић. Сви заистересовани меч могу пратити уживо од 13 часова на програму Звезда ТВ и на Јутјуб каналу са истим називом.

Кадети Црвене звезде ће играти дан касније, у недељу од 17 часова ће гостовати Јагодини. У првом делу сезоне изабраници Слађана Николића су декласирали тада госте са 7:0. Двоструки стрелац био је Урош Тегелтија, док су по једном погађали Дарије Маркочевић, Андрија Максимовић, Стефан Голубовић, Виктор Стојановић и Вељко Вукојевић. У овом моменту кадети Звезде су на деоби друге позиције са вечитим ривалом, а само један бод нам недостаје да се изједначимо са водећом екипом на табели, коју представља Чукарички. У претходној рунди смо тријумфовали над Кикером са 7:0, а када је реч о Јагодини, она је славила против Војводине на страни са 1:0. Дуел између кадетских селекција Јагодине и Црвене звезде је на програму наше клупске телевизије доступан уживо од 17 часова у недељу, као и на истоименом Јутјуб каналу.

Данас од 17 часова сениорски тим Графичара дочекује екипу РФК Нови Сад 1921 у оквиру петог кола плеј-офа Прве лиге Србије. Ово ће бити трећи пут ове сезоне да се ова два тима састају. Тренутно међусобни скор иде на руку предстојећем госту, јер је Нови Сад 1921 славио у пролећном делу сезоне са 0:2, и један реми (1:1) из јесењег дела када је стрелац био Јован Мијатовић за “љубичасте”. У претходном колу Графичар је одиграо нерешено са Јединством, било је 1:1, а једини гол за Графосе постигао је Павле Ивеља. Нови Сад 1921 је поражен од Радничког из Сремске Митровице прошле недеље са 4:2. Екипа са Сењака се налази на трећој позицији на табели са 54 бода, док је Нови Сад на шестом месту са 47 прикупљених бодова. Уколико тим Марка Неђића оствари позитиван резултат осигураће математички трећу позицију до краја сезоне. Меч можете пратити уживо на Звездином Јутјуб каналу и клупској телевизији од 17 часова.

Распоред осталих утакмица:

Петак, 17 часова, ПЛС – Графичар – РФК Нови Сад 1921 (Уживо Звезда ТВ)

Субота, 9 часова, млађи пионири – Графичар – Олимпик
Субота, 11 часова, млађи омладинци – Графичар – ОФК Београд
Субота, 13 часова, омладинци – Раднички 1923 – Црвена звезда (Уживо Звезда ТВ)
Субота, 13 часова, пионири – Графичар – Чукарички
Субота, 15 часова, млађи кадети – Графичар – Чукарички
Субота, 17 часова, млађи пионири – Партизан – Црвена звезда

Недеља, 10 часова, петлићи – Партизан – Графичар
Недеља, 11 часова, омладинци – Графичар – Војводина
Недеља, 13 часова, кадети – Графичар – Војводина
Недеља, 17 часова, кадети – Јагодина – Црвена звезда (Уживо Звезда ТВ)

Понедељак, 11 часова, млађи кадети – Црвена звезда – Ада

Претходни текстПораз Звезде у финалу плејофа
Следећи текстВелика подршка у недељу, јер ако некоме није јасно…