Пораз у првом мечу финала

76

Ватерполисти Црвене звезде поражени су на базену СЦ „11.април/Влахо Бато Орлић“ од Новог Београда 13:8 (3:2, 3:3, 3:1, 4:2) у првом мечу финалне серије плеј-офа шампионата Србије.

У екипу се вратио недовољно опорављени Милош Вукићевић након паузе од месец дана услед лома ребара управо на претходном мечу против Новог Београда у дуелу са Радомиром Драшовићем.

Нови Београд је преломну разлику стекао у финишу треће четвртине, када је у јеку напада Црвене звезде при резултату 7:6 судија Анђелић превидео погодак Вука Милојевића, а затим на 4 секунде пре истека времена поново на штету Црвене звезду превидео чисто искључење са леђа и петерац над Семаном. Нови Београд је са 9:6 ушао у последњу четвртину и привео утакмицу крају.

Звезда је била и више него равноправан противник, у већем делу првог полувремена и боља. Повели су црвено-бели преко Гаврила Суботића, изједначио је Душко Пијетловић, а Душан Васић одмах одговорио за 1:2. Превагу је донео Алваро Гранадос са два гола која су обезбедила минималну разлику Новом Београду – 3:2.

Виктор Рашовић је дуплирао разлику, а Марко Радовић из петерца и Вељко Танкосић донели изједначење (4:4), на средини друге деонице. Уследили су голови Драшовића и Јакшића, а Семан је био сналажљив и погодио за 6:5 на истеку првог полувремена.

Погађали су Страхиња Рашовић на једној и Душан Марковић на другој страни на старту треће четвртине, када је уследила и спорна ситуација. У неколико наврата Звезда је остајала без напада, затим их није реализовала, а када је Милојевић погодио, арбитар Анђелић је остао нем. Гранадос са нова два гола у кратком размаку доноси 9:6 и практично решава утакмицу. У последњим секундама, Анђелић је одлучио да не види ни прекршај над Семаном, па су протести целокупне клупе Црвене звезде били безуспешни.

У последњој четвртини, серију Новог Београда наставили су Јакшић и Ћетковић, Васић прекинуо, а Страхиња Рашовић и Димитрис Скумпакис потврдили победу свог тима. Коначан резултат са пет метара поставио је својим другим голом Гаврил Суботић.

Суботић и Васић су били двоструки стрелци, Танкосић, Марковић, Семан и Радовић су погађали по једном.

Други меч је на програму наредне среде на 25.мају од 20 часова.

НОВИ БЕОГРАД – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 13:8 (3:2, 3:3, 3:1, 4:2)
Београд, базен: СЦ „11.април/Влахо Бата Орлић“. Судије: Раковић и Анђелић. Искључења: Нови Београд 6(4), Црвена звезда 8(2). Петерци: Црвена звезда 2(2)

НОВИ БЕОГРАД: Филиповић, С.Рашовић 2, Мартиновић, Гранадос 4, Вучинић, Пијетловић 1, Драшовић 1, Јакшић 2, Ћетковић 1, Влахопулос, Скумпакис 1, В.Рашовић 1, Фернандез, Шушиашвили. Тренер: Живко Гоцић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Гајић, Марковић 1, Суботић 2(1), Васић 2(1), Банићевић, Басара, Вукићевић, Семан 1, Милојевић, Радовић 1, Ивановић, Гавриловић. Тренер: Александар Филиповић

Претходни текстКапије Маракане отворене у суботу за децу до 12 година
Следећи текстСпајић: Верујем да ће звездаши испунити Маракану