Мијатовић међу 10 најмлађих стрелаца у Звездиној историји

62

Поготком на мечу против Вождовца у тријумфу Црвене звезде резултатом 0:2, талентовани Јован Мијатовић је са 17 година, 9 месеци и 28 дана постао 10. најмлађи стрелац у историји нашег клуба.

Пријем, окрет и рутинска реализација, кратак је и јасан опис поготка Мијатовића из 72. минута када се златним словима уписао у историју Црвене звезде и показао да је пред њим светла будућност, те да се најбоље партије од популарног Бекама, сада када је пробио лед, тек очекују. Брзо се адаптирао на сениорски фудбал, нашао се међу најмлађим дебитантима у историји Црвене звезде, а сада је наставио да исписује златне странице, с обзиром на то да је голом престигао трећу Звездину звезду – Драгослава Шекуларца, који је првенац постигао са 17 година, 10 месеци и 3 дана.

Срећан сам због гола, с обзиром на то да ми је један од снова, уз деби за први тим Црвене звезде, био и тај да погодим за вољени клуб. Гол бих посветио свим настрадалима у трагедијама које су погодиле Србију претходне недеље. Податак да сам ушао у историју ме додатно мотивише да наставим вредно да радим и да се борим за још прилика. До краја сезоне нам је остало неколико утакмица, важно је да будемо прави и освојимо дуплу круну, трећу у низу, чиме би постали једна од најуспешнијих генерација у историји клуба. Сви то желимо, али циљ је и да у првенству победимо сваку утакмицу до краја. Већ прва наредна је против Војводине у суботу, тако да бих позвао навијаче да дођу, а ми ћемо дати све од себе да их још једном обрадујемо – истиче Звездина деветка.

НАЈМЛАЂИ СТРЕЛЦИ:

1. Лука Јовић – 16 година, 5 месеци и 5 дана
2. Дејан Станковић – 16 година, 11 месеци и 24 дана
3. Владимир Петровић – 17 година, 2 месеца и 16 дана
4. Драган Џајић – 17 година, 3 месеца и 8 дана
5. Слободан Шкрбић – 17 година, 3 месеца и 24 дана
6. Синиша Златковић – 17 година, 5 месеци и 14 дана
7. Зоран Филиповић – 17 година, 7 месеци и 14 дана
8. Недељко Милосављевић – 17 година, 8 месеци и 12 дана
9. Марко Лазетић – 17 година, 8 месеци и 25 дана
10. Јован Мијатовић – 17 година, 9 месеци и 28 дана

Претходни текстЗвездаши на позајмици – Креативни Митуљикић
Следећи текстПиргићева симултанка у победи омладинаца