Звездин рекордни низ без пораза – 58!

32

Фудбалери Црвене звезде су тријумфом над Вождовцем резултатом 0:2 везали 58. утакмицу у низу без пораза када је реч о домаћем првенству, што је рекорд и најбољи резултат нашег клуба у историји.

Црвена звезда у Суперлиги Србије није изгубила утакмицу тачно 559 дана! Још од 27. октобра 2021. године када смо изгубили од Радника у Сурдулици резултатом 2:1, па до данас, Звезда не зна за пораз у домаћем шампионату, чиме је рекорд који је постављен у ери Владана Милојевића срушен. Почело је са Дејаном Станковићем, а траје са Милошем Милојевићем, с обзиром на то да Звезда има низ од 58 утакмица без пораза, где је остварен 51 тријумф, уз седам ремија и фантастичну гол разлику 156:26.

Нико на свету нема такав низ, а уједно актуелна генерација поставља рекорде, с обзиром на најраније освојену титулу у историји клуба, као и шест одликовања за првака државе у низу. Наши фудбалери су врло близу да ово буде и најубедљивија титула у историји клуба када је реч о бодовној разлици, а низ од 111 мечева без пораза на Маракани у првенству, јасно говори да је реч о генерацији спремној да руши рекорде.

Подсетимо, најдужи низ Црвене звезде без пораза у првенству држала је генерација Владана Милојевића и он је трајао од 14. октобра 2017. до 20. априла 2019. године, конкретно – од Мачве до Чукаричког и износио је 57 мечева.

Претходни текстЈуниори у полуфиналу завршног турнира Првенства Србије
Следећи текстЗвезда гост ТСЦ-а у полуфиналу Купа Србије