У сусрет противнику – Вождовац

39

Фудбалери Црвене звезде сутра од 19 часова гостују екипи Вождовца у оквиру четвртог кола плеј-офа Суперлиге Србије. Црвено-бели момци, иако су шест кола пред крај првенства математички обезбедили шампионску титулу, имају мотив у виду освајања друге титуле у историји без пораза са преко 100 бодова и голова.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

До сада је Црвена звезда одиграла 29 првенствних утакмица против Вождовца, а позитиван скор је на нашој страни. Укупно је наш тим тријумфовао на 24 сусрета, једном смо одиграли нерешено, док су четири пута победили популарни „Змајеви“, уз гол разлику 68:17 у корист Звезде.

Први дуел ове две екипе одиграле су 22. фебруара 1950. године када је наш тим победио са 6:0. Најубедљивија победа Звезде десила се 24.10.1951. године када смо савладали Вождовац у пријатељском мечу са 11:1. Занимљивост је да се никад нисмо састали у купу са Вождовцем, а одиграли смо и шест пријатељских утакмица.

Последњи пут Црвена звезда и Вождовац су се састали у 21. колу овосезонске Суперлиге Србије, а меч је одигран 11. фебруара ове године. Однели смо победу резултатом 0:6 уз шест различитих стрелаца, а погађали су Гелор Канга, Осман Букари, Александар Катаи, Алекс Виго, Кингс Кангва и Мирко Иванић.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи нашег трофејног клуба који неће бити у прилици да уживо бодре наше првотимце на “Крову”, моћи ће директан пренос утакмице четвртог кола плеј-офа, између Црвене звезде и Вождовца да гледају на каналу Аренаспорт Премиум 1 са почетком у 19 часова, као и путем студија на Звезда ТВ-у, и истоименом Јутјуб каналу, који ће трајати преко три сата, а сви заљубљеници у црвено-беле боје ће бити у могућности да гледају меч из више различитих углова.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно налази на првој позицији у домаћем шампионату са 89 освојених бодова, 24 више од другопласиране екипе . Црвено-бели су славили на 28 сусрета, док су пет пута ремизирали уз гол разлику 89:15. У протеклом колу славили смо против Чукаричког на стадиону Рајко Митић резултатом 4:0, а за наш тим су погађали Кингс Кангва, Марко Ракоњац, Стефан Митровић и Урош Спајић, док смо се у среду пласирали у полуфинале Купа Србије, савладавши Напредак у Крушевцу. Након регуларних 90 минута било је 0:0, а у пенал серији 2:4, са пенала су били прецизни Ракоњац, Азаров, Мијатовић и Букари, а Борјан је успео да укроти два једанаестерца гостију.

Вождовац заузима седму позицију на табели у Суперлиги Србији и има укупно 45 прикупљених бодова. Тријумфовали су на 13 мечева, шест пута су ремизирали, док су доживели 14 пораза уз гол разлику 27:45. Изабраници Николе Пуаче су након уводне две победе у плеј-офу – против Радничког 1923 код куће (2:1) и против Новог Пазара на страни (0:1), доживели пораз у Новом Саду против домаће Војводине а резултат је гласио 2:0 у корист Новосађана.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи стрелац Вождовца јесте момак који је прошао кроз Звездину школу, Милош Пантовић са седам погодака, док је пет постигао Борисав Бурмаз, који је у популарне Змајеве дошао из нашег развојног тима – Графичара. Титула најбољег асистента припада још једном нашем детету – Марку Мијаиловићу, који је наместио четири гола, а исто толико је уписао и Един Ајдиновић. Од стандарнијих фудбалера у саставу Вождовца треба поменути бившег чувара мреже омладинаца Црвене звезде, Андрију Катића, штоперски тандем углавном сачињавају Филип Дамјановић и Матеја Ђорђевић. Два задња везна у екипи су Един Ајдиновић и капитен Марко Ивезић. По десној страни делује Никша Вујановић, по левој Милош Пантовић, место иза шпица је резервисано за Михајла Нешковића, док је најистуренији у екипи управо Борисав Бурмаз.

СУДИЈЕ

Главни судија: Павле Илић

Први помоћник: Марко Живковић

Други помоћник: Александар Говедаровић

Четврти судија: Дејан Трифковић

ВАР: Милан Митић

АВАР: Јован Грујић

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

ПЛЕЈ-ОФ

Понедељак, 16 часова – Раднички 1923 – ТСЦ

Понедељак, 18 часова – Чукарички – Војводина

Понедељак, 20 часова – Партизан – Нови Пазар

ПЛЕЈ-АУТ

Недеља, 17 часова – Младост ГАТ – Спартак

Недеља, 19 часова – Јавор – Колубара

Уторак, 17 часова – Младост – Радник

Уторак, 17 часова – Напредак – Раднички

Претходни текстМилица Секуловић кадетска шампионка Балкана
Следећи текстЦрвено-бели допутовали у Задар (понедељак, 17)