Звезда у полуфиналу Купа Србије

56

Фудбалери Црвене звезде су се пласирали у полуфинале Купа Србије након бољег извођења једанаестераца од Напретка после 0:0 током 90 минута. У пенал серији су били прецизни Марко Ракоњац, Иракли Азаров, Јован Мијатовић и Осман Букари, док је Милан Борјан зауставио два једанаестерца.

Напредак – Црвена звезда 0:0, 2:4п

Стадион: „Младост“, Крушевац.

Судија: Милан Митић.

Пенали: Ракоњац (погодак), Шарић (погодак), Азаров (погодак), Керкез (промашај), Иванић (промашај), Ђековић (промашај), Мијатовић (погодак), Путинчанин (погодак), Букари (погодак).

Жути картони: Ђековић, Бастајић (Напредак), Катаи, Митровић (Црвена звезда).

Напредак: Петрић, С. Јовановић, Керкез, Ђековић, Вукајловић, Путинчанин, Крстић, Бастајић, Љубомирац (од 72. Лабан), Шарић, Чечарић (од 52. Зоговић).

Резерве: Савић, Пријовић, Зоговић, Пантић, Лабан, Мршић, Руснуп, Пројић, Матић, Болха, Ђ. Јовановић.

Црвена звезда: Борјан, Л. Николић, Ераковић, Драговић (од 89. Милуновић), Азаров, Мијаиловић, Кангва (од 46. Иванић), Катаи (од 72. Мијатовић), Букари, Митровић (од 72. Пруцев), Ракоњац.

Резерве: Васиљевић, Виго, Милуновић, Спајић, Родић, Срнић, В. Николић, Иванић, Митуљикић, Пруцев, Мијатовић.

Утакмица је почела минутом ћутања за трагично настрадале у великој трагедији која се догодила јутрос у Београду, а ФК Црвена звезда и овом приликом изражава саучешће породицама настрадалих.

Ређали су се опасни напади Звезде од самог старта, а први је запретио Николић који је изузетно офанзивно деловао и у шестом минуту гађао тик поред стативе након комбинације са Митровићем. Да Ракоњац господари када је лопта у ваздуху показао је у 19. минуту када је после корнера Кангве надскочио чувара, али гађао поред стативе.

Оријентисала се Звезда на покушаје са дистанце, с обзиром на то да су домаћи играли у блоку, те да су константно били у подређеном положају, па је прво шутирао Мијаиловић у 32. минуту тик изнад пречке, а онда и Катаи пет минута касније у Петрића. Управо су поменута два фудбалера имали добре шансе, поново са дистанце, али најизгледнију прилику смо видели у 45. минуту. Дриблао је Катаи, наместио се, и шутирао, а када се чинило да је голман савладан, Керкез је уклизао и послао лопту у корнер.

Милојевић је прву измену већ извршио на полувремену, па се на терену нашао Иванић уместо Кангве. Однос снага на терен није се мењао ни у наставку игре, те је Звезда константно деловала испред шеснаестерца Петрића, па је тако и Митровић у 52. минуту гађао преко гола, из окрета. Убрзо је и Ракоњац показао да има разоран ударац, свега седам минута касније, али се Петрић добро позиционирао и отклонио опасност.

Ротирао је Милојевић, послао је на терен Пруцева и Мијатовића, а из игре су изашли Катаи и Митровић, те у финишу Милуновића уместо Драговића. Затресао је Иванић стативу у 87. минуту када се добро позицинирао и гађао, а Петрић остао укопан, међутим, није лопта хтела у гол, па је кренула пенал серија.

За Звезду су погодили Ракоњац, Азаров, Мијатовић и Букари, док су за ривала били прецизни Шарић и Путинчанин, с тим да је Борјан одбранио два пенала, те смо обезбедили полуфинале Купа Србије.

Претходни текстКадети Црвене звезде четврти на завршном турниру Првенства Србије
Следећи текстМилојевић: Фудбал у другом плану, саучешће породицама преминулих