У сусрет противнику – Чукарички

11

Црвена звезда ће сутра од 17 часова дочекати Чукарички на стадиону “Рајко Митић” у оквиру трећег кола плеј-офа Суперлиге Србије.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против Чукаричког смо до сада одиграли 64 дуела у свим такмичењима. Звезда је славила на 51 мечу, четири пута смо одиграли нерешно, док смо доживели девет пораза, уз гол разлику 153:48 у корист нашег тима.

Од почетка новог миленијума, Црвена звезда је одиграла 43 утакмице против “Брђана” и забележила је 33 тријумфа, четири пута смо ремизирали и били смо поражени на шест сусрета, уз гол разлику 101:36 у корист нашег тима.

Најубедљивију победу у националном шампионату и једну од највећих у историји забележили смо управо против Чукаричког. Било је то у сезони 1996/97. када је Црвена звезда славила резултатом 8:1 головима Јовичића (3), Вулевића (2), Анића, Мићића и Мариновића.

Последњи сусрет ова два противника смо гледали на Маракани 18. фебруара ове године, а победила је Црвена звезда веома убедљиво са 3:0. Голове су тада постигли Александар Катаи и двоструки стрелац Осман Букари.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи могу набавити улазнице за дуел између Црвене звезде и Чукаричког онлајн путем, на благајнама нашег стадиона данас до 16 часова, као и сутра на дан утакмице од 10 часова до почетка меча. Цене карата су следеће:

Север: 300 динара
Исток: 400 динара
Запад: 500 динара
Трибина Синиша Михајловић: 1000 динара
ВИП 1: 2000 динара
ВИП 2: 2000 динара
ВИП Галерија: 3000 динара

Поред тога, улаз је бесплатан на свим капијама Маракане за децу узраста до 12 година у пратњи једне одрасле особе која поседује улазницу.

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо бодре наше првотимце у наредном изазову у домаћем шампионату, моћи ће да гледају утакмицу трећег кола плеј-офа Суперлиге Србије преко студијског програма на каналу Звезда ТВ, који почиње сат времена пре утакмице, а траје и током самог сусрета.
Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда је већ математички осигурала титулу шампиона Србије, шесту узастопну. Ипак наш клуб има јасан циљ до краја сезоне. Тренутно смо остварили на 32 утакмице чак 27 тријумфа, уз пет ремија, што нас чини једином непораженом екипом у шампионату. Освојили смо 86 бодова, а гол разлика црвено-белих је најбоља у лиги и износи 85:15. Од старта плеј-офа савладали смо ТСЦ на Маракани са 4:1, док смо након тога одиграли без голова у 170. вечитом дербију на гостујућем терену.

Чукарички заузима трећу позицију на табели националног првенства са 65 бодова, међутим исто толико поена је сакупио другопласирани ТСЦ. Нема дилеме да ће екипа са Бановог брда покушати да избори квалификације за Лигу шампиона у наредних пет мечева. Тренутно “Брђани” имају 20 победа, пет пута су одиграли нерешено, док су доживели седам пораза, уз гол разлику 57:32. На претходне две утакмице су успели да дођу до победе, али и да изгубе сусрет. Прво су савладали Партизан на свом терену са 1:0, а четири дана касније су поражени од ТСЦ на страни минималним резултатом.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи противнички играчи су Владимир Лучић и и Ђорђе Ивановић. Ипак улога најбољег стрелца припада Мохамеду Бадамосију, који је био прецизан једанаест пута. Ивановић је тресао мреже ривала девет пута ове сезоне, док је капитен “Брђана” Марко Доцић постигао осам голова. Управо титула најбољег асистента у екипи припада тридесетогодишњем Доцићу, који је наместио чак 11 погодака, док су по четири проигравања за гол уписали Мохамед Бадамоси, Ђорђе Ивановић и Владимир Лучић. У последњој линији Чукаричког треба напоменути штопере Радована Панкова и младог Уроша Дрезгића. Крај леве аут линије стандардан је Немања Тошић, а са контра стране дејствују Виктор Роган или Миладин Стевановић. У везном реду уз искусног Доцића су Стефан Томовић и његов имењак Ковач. Као опције са клупе ту су Лука Аџић, Алмир Аганспахић, Самуел Овусу, Сисоко…

СУДИЈЕ

Главни судија: Андрија Стојановић
Први помоћник: Драган Богићевић
Други помоћник: Бојан Бановић
Четврти судија: Иван Стаменковић
ВАР: Момчило Марковић
АВАР: Милош Караџић

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

ПЛЕЈ-ОФ

Субота, 17 часова – Нови Пазар – Раднички 1923
Субота, 19 часова – Војводина – Вождовац
Понедељак, 19 часова – ТСЦ – Партизан

ПЛЕЈ-АУТ

Недеља, 17 часова – Раднички Ниш – Младост
Недеља, 19 часова – Напредак – Радник
Понедељак, 17 часова – Колубара – Спартак
Уторак, 17 часова – Јавор – Младост ГАТ

Претходни текстЦрвена звезда убедљиво кренула у плеј-оф – 100:73
Следећи текстМилојевић: Уз добро попуњену Маракану до тријумфа