Звезда најдоминантнији шампион у Европи

24

Фудбалери Црвене звезде су већ у априлу, шест кола пре краја актуелне сезоне успели да освоје шампионску титулу, с обзиром на то да имамо 20 бодова више од првог пратиоца на табели, а оно што посебно потврђује нашу доминацију је то да нико у топ 15 лига у Европи, још увек није успео да освоји првенство.

Иако се Суперлига неретко потцењује и узима „здраво за готово“, чињеница је да је она смештена на високо 11. месту када је реч о првенствима под окриљем УЕФА. Такође, факт је и да је Звезда најзаслужнија за велики коефицијент и добро котирање српског првенства, а управо је наш клуб потврдио и ове сезоне да му нема равног на подручју наше државе. И не само што смо се први пласирали у Лигу шампиона од свих у Европи (потом су то обезбедили Барселона и Наполи), већ смо и једини тим у првих 15 лига према УЕФА коефицијенту који је успео да освоји титулу, што нас чини најдоминантнијим шампионом на Старом континенту. Једини тим, уз Звезду, у топ 20 лига који је успео да освоји титулу је Молде, међутим, првенство Норвешке се игра по календарској години, тако да је оно завршено, те је започето ново, али је свакако њихова лига смештена на 16. позицију, те ће првак кренути из другог кола квалификација за Лигу шампиона.

Такође, гледајући топ 15 лига, имамо и највећу бодовну разлику у односу на првог пратиоца на табели и она износи 20 поена. Јанг бојс је, иза Звезде, са 19 бодова више, док Наполи има чак 17.

Није то све, јер је пред нама борба за дуплу круну, чиме би се актуелна генерација још једном потврдила као једна од најбољих у историји, не само нашег клуба, већ и српског фудбала.

Претходни текстЗвездини млади џудисти са фудбалерима Црвене звезде до титуле
Следећи текстПионири се пласирали на завршни турнир Првенства Србије