Драговић у „клубу 100“

53

Памтиће дуго данашњи дан Александар Драговић, с обзиром на то да му је спортски директор Митар Мркела уручио дрес са бројем 100, који симболизује одигране утакмице човека чији се дечачки сан остварио доласком у Црвену звезду.

Нема дилеме да је долазак Драговића у Звезду један од највећих трансфера у Србији у 21. веку. Тада репрезентативац Аустрије и стандардан учесник Лиге шампиона или Лиге Европе, уз богато искуство играња у највећим лигама на Старом континенту, одлучио се да дође у своју Црвену звезду и то доживео као круну каријере. Симболичан дрес са бројем 100, уручио му је наш спортски директор Митар Мркела, а Драговић је у том периоду успео и да се пет пута упише у стрелце.

Драговић је у Звезду стигао током лета 2021. године, и од тада постао незамењив део и централна фигура одбране тима, како Дејана Станковића, тако и Милоша Милојевића. Памтиће се његове сјајне партије у Европи, али посебно оне у вечитим дербијима где је био непремостива препрека за офанзивце нашег највећег ривала. Клизећи стартови, борба, бескомпромисност, али и став и карактер, довели су до тога да Драговић међу звездашима има култни статус.

Претходни текстОдлична атмосфера у Звездином тиму
Следећи текстБорјану уручен дрес 300