Милојевић: Желимо да искористимо меч лопту и освојимо титулу

15

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 18 часова дочекати ТСЦ, а само бод нам је довољан за освајање шесте узастопне и укупно 34. титуле првака Србије. Очекивања пред утакмицу, изнео је шеф стручног штаба Милош Милојевић.

Увек идемо на победу, а ни овог пута неће бити промене када је то у питању. Питамо се, али се пита и противник, међутим, даћемо све од себе да искористимо прву меч лопту и освојимо титулу. Ривал ће пробати да победи, као и увек. Пратио сам им утакмице, играју добро, имају континуитет од годину и по дана где наступају у идентичном саставу, уиграни су. Не мислим да ће срљати, али ће покушати да нас казне и освоје три бода. Добро су избалансирани, сем двојице младих играча, сви други су у добрим такмичарским годинама, а тренер Лазетић их је сјајно посложио. Прете брзином, поседом, прекидом, кажем, види се печат тренера и укомпонованост. Имају пех да неће моћи Ратков да им игра који нам је дао гол у Бачкој Тополи и који је несумњиво квалитетан играч, о чему говори и велико интересовање за њега. Ту је и Стојић, репрезентативац, добар у скок игри и организацији напада. Наравно, и Илић који баш добро игра. Имају добру сезону и ритам и драго ми је што су се појавили неки други клубови као што су ТСЦ и Чукарички, да не буде стално битка између вечитих – почео је Милојевић.

Нема намеру стратег Звезде да много ротира.

– Мислим да је моменат после паузе и доброг периода рада да у најквалитетнијем саставу одиграмо две, три утакмице. Увек има мало ротација, али нећу мењати комплетних 11 играча, можда неколико.

Спајић повређен, сви остали спремни.

– Сем Спајића могу да рачунам на све. Неки су у тој фази као Милуновић, па нису спремни за 90 минута, али сви други су у тренажном процесу.

Говорио је Милојевић и о младим играчима који ће имати простора до краја сезоне да добију шансу.

– Неки су заслужили да играју мало више, неки не. Што се тиче омладинаца, мало је незгодно, јер су наши најспремнији таленти за сениорски фудбал већ у Графичару. Надам се да ћемо имати простора да им дајемо шансу у контиуитету и да ће као Митуљикић у последњој утакмици показати да заслужују још више да играју. Тако да, надам се да ће скупити добре минуте како би од летњих припрема могли равноправно да конкуришу са старијим играчима.

Распоред Звезде у плеј-офу је такав да ћемо ван Београда ићи у само једној утакмици.

– Нисмо ми тражили да то буде тако, него је такав распоред. Свакако, пријатно нам је што смо ту и не путујемо, али за популаризацију фудбала није добро. Треба фудбал да се игра у Нишу, Лесковцу, Врању, Суботици, централној Србији, да се то популаризује, а то најбоље раде највећи клубови. С једне стране је добро, с друге није, али не могу сви аспекти да се погоде.

Дерби ће се, како стоје ствари, играти без присуства публике.

По мени је то лоше. Памтим дерби на ЈНА са празним трибинама кад сам био помоћник Дејана Станковића и никако ми се није свидело. Увек сам за то да играмо фудбал због навијача и да се представимо у што бољем свету. Дерби без публике није дерби, не знам да ли је то званична одлука, али не шаљемо добу слику у свет. Но, има људи који одлучују о томе – подвукао је Милојевић.

Претходни текстФан зоне за најмлађе на западу и истоку против ТСЦ
Следећи текстВелико признање за Црвену звезду, јуниори на Ф8 АНГТ!