Ватерполисти у полуфиналу плеј-офа, против Радничког за финале

61

Ватерполисти Црвене звезде славили су и у другој утакмици четвртфинала плеј-офа против екипе НБГ Вукови 16:7 и пласирале се у полуфинале. Противник ће бити крагујевачки Раднички.

Црвено-бели су рутински оставрили други тријумф. Звезда је свом ритму од самог почетка диктирала темпо утакмице и већ у првој четвртини оправдала улогу фаворита. У наставку видели смо неколико атрактивних голова, одбрана Мишовића и Ивановића и коначних 16:7.

Резултат је могао да буде и убедљивији, наши момци нису искористили два петерца и неколико добрих ситуација, али испуњен је циљ.

Најефикаснији са три гола био је Марко Радовић, по два су погађали Гаврил Суботић, Душан Васић, Лукас Семан, Вук Милојевић и Реља Данковић, по једном Иван Басара, Вељко Танкосић и Родољуб Гајић.

Противник за финале плеј-офа и директно учешће у Лиги шампиона је Раднички из Крагујевца. Први меч на програму је у суботу на 25.мају, реванш седам дана касније у Крагујевцу.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – НБГ ВУКОВИ 16:7 (4:1, 2:1, 6:2, 4:3)
Београд, базен: „25.мај МГМ“. Судије: Прлић и Нишавић. Искључења: Црвена звезда 6, НБГ Вукови 7. Петерци: Црвена звезда 2.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Гајић 1, Марковић, Суботић 2, Васић 2, Банићевић, Басара 1, Данковић 2, Семан 2, Милојевић 2, Радовић 3, Ивановић, Гавриловић. Тренер: Александар Филиповић

НБГ ВУКОВИ: Глушац, Јаношевић 1, Виторовић 1, Марковић 1, Шофранац 3, Варкуља, Бућан, Нешић, Ђорђевић, Урошевић 1, Андрин, Манојловић, Шуша, Тонковић. Тренер: Александар Шоштар

Претходни текстЗвезда поражена у Краљеву, мајсторица ће одлучити шампиона Србије
Следећи текстАБА У19: Јуниори Црвене звезде у финалу