Тема дана | Звезда руши рекорде и поставља нове стандарде у актуелној сезони

45

Црвена звезда је близу обарања три рекорда на крају ове сезоне, а један од њих црвено-бели би могли већ да сруше у суботу када ћемо дочекати ТСЦ на Макарани у оквиру првог кола плеј-офа Суперлиге Србије. На прагу каквих сензационалних успеха се налази наш клуб можете погледати у новом издању емисије “Тема дана”.

Црвено-белима ће овосезонска титула бити шеста узастопна и представљаће рекорд клуба. Такође, уколико наши фудбалери освоје и Куп Србије, доћи ће и до треће везане дупле круне, што није само рекорд нашег клуба, јер нико у југословенском, а затим и српском фудбалу није успео да дође до таквог учинка.

Уколико Црвена звезда слави или чак одигра реми са екипом ТСЦ-а у мечу 31. кола домаћег шампионата, математички ће обезбедити титулу шампиона државе, с обзиром на то да тренутно имамо 20 бодова предности у односу на екипу из Бачке Тополе. Уколико би се одржала та разлика, дефинитивно бисмо дошли до пехара националног првенства са најубедљивијом разликом

Давне 1977. године, у 28. колу националног првенства Црвена звезда је победом над Загребом резултатом 3:1 обезбедила до сада најраније освојену шампионску титулу. Уз напомену да се тада победа рачунала као два бода, завршили смо са чак девет бодова предности у односу на другопласирану екипу. Од тада, па до данас, ниједна генерација нашег клуба није успела да изједначи тај учинак.

За сада рекорд држе изабраници Владана Милојевића који су у сезони 2017/18 завршили сезону са 17 бодова више у односу на вечитог ривала, који је био други. У сезони 2020/21 – Црвена звезда је први пут у историји освојила шампионску титулу без иједног пораза. Имали смо скор од 35 победа и три ремија, освојили 108 бодова и постигли 114 голова. Ове сезоне смо такође, на прагу освајања титуле без пораза са преко 100 бодова и голова.

Уз све поменуте рекорде, Звезда ће се први пут пласирати у Лигу шампиона без квалификација још од 1991. године.

Претходни текстЗдравље за све – Црвена звезда и компанија Меридиан у хуманој кацији
Следећи текстЗвезда добила клуб навијача у Сврљигу