Непобедива Звезда, најдоминантнији тим у Европи

35

Нема сумње да је ово једна од најдоминантнијих сезона Црвене звезде у историји клуба, с обзиром на то да ћемо у суботу од 18 часова бити у прилици да освојимо и најранију, али и најубедљивију титулу шампиона, међутим, о фудбалској расподији коју презентујемо актуелне такмичарске године говори чињеница да смо једини непоражен тим у Европи када је реч о првенствима.

Нема боље увертире од те да навијачи у великом броју дођу у суботу и присуствују освајању титуле, која је прилично извесна, с обзиром да нам је бод довољан да се и по шести пут у низу окитимо звањем најбољег тима у Србији, што би била 110. утакмица у серији, без пораза, на Маракани у Суперлиги. Низ који траје шест година, обележиће се малим јубилејом, али би Звезда позитивним резултатом успела да обезбеди и улазак у групну фазу Лиге шампиона, за наредну сезону.

Уз све то, као и богат програм који смо спремили за малишане у виду поновног награђивања најкреативнијег банера кроз упознавање са првотимцима, сигурни смо да ће Маракана бити испуњена и да ће сви желети да уживају у фудбалу јединог непораженог тима у Европи када је реч о првенствима. Црвена звезда је после 30 утакмица остварила 26 победа и четири ремија уз гол разлику 81:14, и тако иза себе оставила азербејџански Карабаг који се једини, уз нас, држао. За православни Васкрс, снаге су одмерили Сабах и Карабаг, а резултат је износио 2:1, чиме се још једном потврдило да је Звезда најдоминантнији тим у Европи.

Карабаг се тако нашао у друштву Салцбурга (Аустрија), Фејнорда (Холандија), Селтика (Шкотска), Шахтјора (Украјина), Флоре (Естонија), Линколна (Гибралтар), Есперанжа (Луксембург), Космоса (Сан Марино) и Њу Сејнтса (Велс), који су по једном поражени у првенствима.

Пораз у актуелној такмичарској сезони нема ни Ки Клаксвик, међутим, тим са Фарских острва је до сада одиграо свега пет лигашких утакмица, с обзиром на то да им је првенство стартовало у марту.

Претходни текстАБА У19: Јуниори у броби за трофеј у Лакташима (19-20.04.)
Следећи текстЗдравље за све – Црвена звезда и компанија Меридиан у хуманој кацији