Брејк Краљева у Београду, Звезда пут до титуле тражи у четвртом мечу

76
CRVENA ZVEZDA vs KRALJEVO Beograd, 15.04.2023. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, Crvena zvezda, Kraljevo

Кошаркашице Црвене звезде мтс поражене су у трећој утакмици финалне серије плеј-офа од Краљева 79-85 (13-25, 26-10, 15-21, 25-29) у хали „Баскет Сити“. Четврти меч на програму у среду, у Краљеву.

Иако је Звезда имала јачи тас на ваги пред утакмицу пресудило је ништа или све Краљева. Није наш тим био препознатљив у већем делу меча, изостали су енергија, транзиција, скок… Све је то на крају Краљево искористило и стигло до брејка.

Много амплитуда, много серија, без континуитета игре и резултата. Краљево је веома мотивисано и енергично ушло у сусрет и серијом 8-0, а затим и 14-2 потпуно контролисало први период игре. До краја прве четвртине двоцифрена разлика је остала на снази, Андреа Грејс Изли је погодила 2+1 за 13-25.

Консолидовала се Црвена звезда у наставку, а у игри је наш тим одржавала Тина Јаковина. Снежа Чолић је погодила за три, Милица Бојовић са дистанце, а затим је Јаковина везала две од три узастопне тројке нашег тима, једну је узвратила Изли за 27-33. Ослободиле су се изабранице Драгана Вуковића, протоко лопте је био бржи па се лакше и стизало до поена. Серија 10-0 за крај првог полувремена и четири минута без поена Краљева: 39-35.

Очекивало се да је то тај моментум, да ће Црвена звезда изаћи у наставку у свом ритму, али Краљево је опет одговорило серијом 8-0 за 39-43. Као и у другој утакмици, тандем Гобељић-Едвардс је преузимао одговорност када је затребало. У наставку је Црвена звезда покушавала да поново успостави контролу, али велики број грешака су направиле црвено-беле, ушле у нервозу, што је поново Едвардс искористила и уз фаул погодила за 54-56 пред последњих 10 минута.

Последњи квартал је донео много узбуђења. Краљево са две серије има великих 63-70 на пет минута пре краја меча, али је Звезда одговорила серијом 8-0 за 71-70. Ивана Брајковић је добила другу неспортску грешку, било је ту још неких занимљивих одлука, као пети фаул Челси Хол, фаул Нађе Недељков, а Гобељић је све то кажњавала са пенала. Управо је Драгана Гобељић погодила тројку на минут пре истека времена, а Милица Бојовић узвратила за 77-79. Звезда је одбранила напад, имала прилику за изједначење, овог пута Милица Бојовић није била прецизна, а после фаула Нина Тешић је била половична. Нађа Недељков је покушала да брзим поенима приближи Звезду на кош минуса, није успела, а затим је свиран фаул напад и техничка грешка тренеру Црвене звезде, Драгану Вуковићу. Гобељић са пенала 3/3, Снежа Чолић постиже последње поене за наш тим, а Андреа Изли потврђује са пенала победу и брејк Краљева, 79-85.

Најефикаснија у Црвеној звезди са 17 поена била је Тина Јаковина, Челси Хол је убацила 15, Нађа Недељков 14, Милица Бојовић 11.

Четврти меч је на програму у среду, у Краљеву.

ККЖ Црвена звезда: Наумчев 2 (2ск 1ас 4укл), Хал 15 (5ск 1ас), Јованов, Чорто, Богићевић, Зечевић 6 (2ск 2укл), Катанић 9 (2ск 5ас 2укл), Недељков 14 (5ск 2ас 4укл), Јевтовић, Бојовић 11 (2ас 1укл), Јаковина 17 (6ск 1ас 1укл 1блк), Чолић 5 (3ск 7ас). Тренер: Драган Вуковић

Претходни текстЈовановић на корак до медаље, Тинтор седма на ЕК у Дубровнику
Следећи текстХристос васкрсе!