У суботу за титулу и 110. у низу

62

Фудбалери Црвене звезде ће 22. априла дочекати ТСЦ на пуној Маракани, а нема сумње да нас чека прави спектакл, јер је нашем клубу свега бод довољан за освајање шесте шампионске титуле у низу.

Нема сумње да актуелна генерација Црвене звезде већ неколико сезона у низу пише историју, али ова титула ће ипак бити најслађа, ако се узме у обзир да првак иде у Лигу шампиона директно, захваљујући резултатима које смо бележили на међународној сцени у претходним годинама. Поново ће мушема да се тресе на Маракани, а на трибинама ће се чути: „Овде су најбољи стварани, овде су најјачи падали“! Тако да, само бод нас дели од тога да имамо јесењи спектакл на нашем стадиону, а судећи по томе да је Црвена звезда на 109 утакмица без пораза на Маракани, јасно је због чега сви звездаши верују да ћемо математички обезбедити титулу већ 22. априла.

Биће то једна од најраније освојених титула у историји нашег клуба, са највећом бодовном разликом, што опет говори о доминантној сезони коју Црвена звезда има. Низ који би после утакмице за титулу могао да износи 110, додатно би нас приближио Реалу из Мадрида који има најдужу серију без пораза на свом стадиону у првенству – 121. Такође, настојаће пулени Милоша Милојевића да заврше сезону у првенству без пораза, с обзиром на то да после 30 одиграних утакмица имамо 26 победа и четири ремија, уз гол разлику 81:14.

Ипак, и након утакмице са ТСЦ-ом, Црвеној звезди остаје шест сусрета у првенству, између осталог и вечити дерби, али и борба за освајача Купа Србије, те за трећу узастопну дуплу круну, што би ову генерацију апсолутно издвојило као једну од најуспешнијих у историји клуба.

Претходни текстВатерполисти сигурни у првом мечу четвртфинала плеј-офа
Следећи текстБициклисти обишли Звездине саднице борова и јела на Ушћу