Осам медаља за Звездин подмладак на Првенству Србије

182

Протеклог викенда у ваљевској хали „Студент“ завршено је Првенство Србије у боксу у конкуренцији пионира, кадета и јуниора. Наши најмлађи такмичари наставили су фантастичну серију успеха.

После Првенства Београда на коме су освојили 12, и првенства Војводине где су се окитили са 11 медаља, наши шампиони су са најзначајнијег такмичења на „Маракану“ донели 8 медаља!

На пут у Ваљево кренуло је 3 пионира, 3 кадета и 3 јуниора. Млади Максим Ковачевић (пионир до 31кг) постао је шампион Србије и остварио велики успех који је Звездина омладинска школа дуго чекала. Реља Самраџић (пионир до 31кг) и Остоја Друловић (пионир до 29кг) окитили су се сребрним одличјима.

Кадети Лазар Николић (до 44 кг), Лука Стојнев (до 46 кг) и Радош Илић (до 57 кг) ређали су победе против искуснијих противника, репрезентативаца где су остварили укупно шест бриљантних победа, од тога 3 прекидима већ у првој рунди. Лазар Николић је у финалној борби изгубио веома тесно од фаворизованог репрезентативца Србије Тадије Еремића из БК Банат и добио похвале и признања од свих присутних боксерских стручњака на приказаној техници и борбености.

Лука Стојанев је у финалној борби која је читаву халу подигла на ноге, изгубио подељеном одлуком судија, а меч је био толико неизвестан и таквог интензитета да су млади боксери добили пехар за најборбенији пар на читавом првенству. Радош Илић је после победе над репрезентативцем у првој, и техничким нолаутом у другој борби показао да је један од фаворита за освајање титуле шампиона Србије. Међутим, на мерењу пред полуфинале пребацио је килажу на мерењу. Дисквалификован је и није могао да се бори за најсјајније одличје, па је морао да се задовољи бронзаном медаљом.

У конкуренцији јуниора Душан Раденковић (до 57 кг) после лаке победе прекидом у првој рунди у четвртфиналној борби, изгубио је у полуфиналу 3-2 и донео бронзу нашем клубу. Јуниорка Анђелија Ковчић(до 52 кг) у беспоштедној финалној борби изгубила је од актуелне шампионке Србије, али је приказала одличну борбу.

Биланс од 8 медаља и 6 финала, само је показатељ да Звездин омладински погон јуриша светлосном брзином ка зацртаним циљевима који су до скоро били незамисливи. Управа клуба презадовољна је оствареним резултатима, приказаном борбом, понашањем такмичара и односом према клубу и најављује да ће план и програм председника Владана Микетића и његових сарадника, да Звездина деца буду окосница српског бокса из које ће се рађати европски шампиони у будућности сигурно бити остварена!

Претходни текстПораз оддбојкашица Црвене звезде у Старој Пазови
Следећи текстЦрвено-бели викенд: Велики успех пионира у Поречу, победе кадета и јуниора