МВП против Радничког 1923 – Алекс Виго

39

Пројектил Алекса Вига у шестом минуту меча против крагујевачког Радничког детерминисао је даљи ток утакмице који је довео до рутинске победе Црвене звезде резултатом 2:0.

Нема сумње да Аргентинац има „топ“ у нози, који је већ показао и против Вождовца, али и у вечитом дербију када је решио питање победника. Но, да у том маниру настави, одлучио је и против Радничког 1923, када је натрчао на одбитак од стативе и са двадесетак метара погодио рашље. Победу је потом у 78. минуту потврдио је брзоноги Стефан Митровић, после додавања Марка Ракоњца, али на основу статистичке платформе – ИнСтат, титулу играча утакмице понео је Алекс Виго.

Виго је са индексом 257, иза себе оставио Кангву (249) и Митровића (247), који су такође били феноменални. О свему томе говори чињеница да су се у већини статистичким параметара тркали – Виго и Кангва. Конкретно:

Освојени дуели: Виго (16), Кангва (10)

Учествовање у нападима: Виго (130), Кангва (128)

Успешна додавања: Кангва (91), Виго (84)

Примљена додавања: Кангва (84), Виго (75)

Виго је, уз Драговића, био најбољи и у одузетим лоптама (10), док је дефанзивац из Аустрије неприкосновен био у пресецању додавања, па је седам акција зауставио. Ипак, истакло се још неколико фудбалера Црвене звезде, пре свих, Катаи који је учествовао у девет акција у противничком шеснаестерцу, Митуљикић који је имао највећи „икс џи“ (очекивани голови) рејтинг (0.53), те Родић, Иванић и Ракоњац који су упутили једно кључно додавање.

Претходни текстЗвездаши на позајмици – Поповић и Панков бриљирају
Следећи текстТема дана | Новине у Звездиној теретани