У сусрет противнику – Раднички 1923

44

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 18 часова угостити Раднички 1923 у оквиру 30. кола Суперлиге Србије, чиме ће се и спустити завеса на први део такмичења, након чега следи „плеј-оф“.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Кроз историју, одиграли смо 53 утакмице са Радничким. У оквиру првенства је одиграно 29 мечева, пет сусрета у купу, уз 19 пријатељских утакмица. Звезда је тријумфовала на 40 утакмица, 10 пута је био реми и у само три наврата је славио Раднички. Гол разлика је на страни нашег тима и износи 111:23.

Претходни сусрет одигран у је у октобру 2022. године, а Звезда је славила резултатом 0:1, након што је Александар Катаи био прецизан са беле тачке. Претходно је непрописно заустављен Александар Пешић, чиме су пулени Милоша Милојевића уписали три бода на важном гостовању.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Нажалост, меч ће се играти без публике. Ипак, директан пренос сусрета вас очекује на телевизији Аренаспорт 1 Премиум од 18 часова, док наш студијски програм на Звезда ТВ-у, почиње сат времена раније. Такође, за вас смо припремили и уживо преносе на Меч центру апликације ФК Црвена звезде, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Фудбалери Црвене звезде су суверено лидери у Суперлиги Србије са 79 освојених бодова из 29 кола. Веома смо близу освајању нове шампионске титуле, с обзиром на то да од ТСЦ-а и Чукаричког имамо 20 бодова предности. У случају да победимо, а да две поменуте екипе не освоје три бода у наредном колу, освојићемо и математички шампионску титулу. Остварили смо 25 победа уз четири ремија и гол разлику, што значи да смо непоражени, једини у Европи, а у колу за нама смо протутњали Суботицом и савладали домаћи Спартак резултатом 1:4 (Букари, Катаи, Кангва, Катаи).

Велики улог је и пред крагујевачким Радничким који су у грчевитој борби за плеј-оф. У претходном колу, поготком Видосаљвевића савладали су нишки Раднички и сад заузимају осму позицију са 37 бодова. Уписали су 10 победа, седам ремија и 12 пораза уз гол разлику 29:28.

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Зацементиран на голу је Милош Младеновић који све боље користи шансу, те је Стојана Лековића послао на клупу, а интересантно је да су обојица бонуси. Бековске позиције резервисане су за Дајана Поњевића и Љубишу Пецеља, искусан двојац који ће превасходно бити усмерен на дефанзиву. Штоперски тандем би требало да чине Филип Ивановић и млади Ненад Миличић, премда је у оптицају и Милан Митровић. У средини су капитен Милош Видовић и Лука Зорић, док ће испред њих деловати Василије Ђурић, али постоји велика шанса да стартује и Дамјан Крајишник. Крилне позиције би требало да покрију први стрелац – Милутин Видосављевић (шест голова) и први асистент – Евандро да Силва (три асистенције) док је најистуренији – Лука Милуновић, добро познато лице. Са клупе би ударне игле требали да буду Џофри Чинеду, Стефан Чоловић и Ђорђе Максимовић.

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Марко Делибашић
Први помоћник: Атила Хармат
Други помоћник: Никола Ријавец
Четврти судија: Андрија Стојановић
ВАР: Ђорђе Максимовић
АВАР: Милан Минић

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Понедељак, 16 часова – Младост Лучани – Младост ГАТ
Понедељак, 18 часова – Колубара – Спартак

Уторак, 16 часова – Војводина – Нови Пазар
Уторак, 18 часова – Чукарички – Партизан
Уторак, 18 часова – Вождовац – ТСЦ

Среда, 16 часова – Раднички Ниш – Јавор
Среда, 18 часова – Радник – Напредак

Претходни текстЦрвено-бели поражени од Новог Београда, али у плеј-оф улазе са другог места
Следећи текстЗлатно искуство подмлађене Звездине екипе на Континентал купу