Одбојкашице Црвене звезде без среће против Јединства

75

Наставља се борба за финале и одбрану титуле. Одбојкашице Црвене звезде поражене су на домаћем терену од Јединства из Старе Пазове, па ће финалисту одлучити трећи дуел ове две екипе у уторак. Од старта меча виђена је велика борба за сваку лопту, поен, па је неизвесност трајала буквано до самог краја. Одлучно је Звезда кренула ка финалу, па је преко Ане Клегер и Ане Живојиновић брзо стекла предност на почетку. Ипак, како се меч одмицао, Јединство је полако стизало предност. Уз добар сервис, брзо су гошче дошле до преокрета, али свему су кумовале и грешке црвено-белих. Покушавао је тренер Ратко Павличевић на тајм-аутима уз промене да покрене своје изабранице. Заиграла је Звезда боље, али то није било довољно. Јединству је на крају припао први сет.

Све оно што одбојкашицама Црвене звезде није полазило за руком у првом, јесте у другом сету. Напад је добро функционисао, а све до 18:18 виђена је правак „клацкалица“. Са три везана поена Стојић, Живојиновић и Клегер, домаће одбојкашице су дошле до кључне предности. Успеле су да смање гошће на 23:21, али су Клегер и Стојић донеле одлучујуће поене из напада.

И трећи сет је припао Црвеној звезди, која је наставила у истом стилу. На 14:12, Звезда је везала осам поена, за сигурно вођство. Преостало је изабраницама Ратка Павличевића само да приведу сет крају што су и учиниле. Чинило се тада да је финале ту. Ипак, четврти сет је припао гошћама, па се отишло у тајбрејк.

Боље су отвориле овај део меча црвено-беле користиле су несигурност у игри ривалки, а на промени страна домаће су имале поен предности. А,. онда је виђено чак седам изједначења, последње на 14:14. Одлучујућа два поена припала су гошћама после успешног блока и ас сервица Миљевић, за коначних 14:16.

Најефикаснија у тиму Црвена звезде била је Ана Клегер са 29 поена.

Покушаће изабранице Ратка Павличевића да у трећој утакмици у Старој Пазови изборе финале и прилику да се и ове године боре за титулу.

Црвена звезда – Јединство СП 2:3 (17:25, 25:21, 25:18, 16:25, 14:16)

СРЦ: Вождовац на Бањици. ГЛЕДАЛАЦА:300. СУДИЈЕ: Роберт Леко, Александра Баланџић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер (1), Ђурђевић (либеро), Матеска, Живојиновић (13), Марковић (13), Ћировић (1), Врцељ, Клегер (29), Чанак (2), Стојић (15), Родић (7).

ЈЕДИНСТВО СП: Осмајић (13), Медвед (либеро), Лакићевић, Коцкаревић (16), Миљевић (3), Недељковић (1), Тица (17), Т.Миљевић (22), Родић (1), Драговић (7).

Претходни текстЗвездини кадети одлични на Европском купу у Теплицама
Следећи текстВојводина – Црвена звезда Грундфос 37:19 (21:11)