Одбојкашице Црвене звезде славиле у Старој Пазови

91

Актуелне шампионке Србије направиле су први корак ка финалу и одбрани титуле. У првом полуфиналном мечу изабранице Ратка Павличевића славиле су после скоро два часа против Јединства у Старој Пазови.

Старт меча припао је домаћој екипи, али су црвено-беле када је било најпотребније одиграле одлично. Кључне поене у првом сету актуелне шампионке направиле су на 20:17 за домаћу екипу. Клегер и Живојиновић додале су четири поена на конто Црвене звезде, али је екипа из Старе Пазове вратила преност и дошле до 22:21. Наредна три поена захваљујући Ани Клегер припала су Црвеној звезди.

Други сет боље су отвориле и завршиле домаће одбојкашице, а права драма виђена је у трећем сету, који је трајао чак 37 минута. Повела је Црвена звезда са 20:10 и чинило се тада да је све готово, али је Јединство везало пет поена и брзо се истопила убедљива предност црвено-белих. Повела је Звезда затим са 22:15, да би домаће са седам везаних поена стигле до изједначења. Играла се клацкалица све до 32:32, али су на крају сета више живаца и концентрације имале црвено-беле. Две грешке искористиле су црвено-беле и стигле до 34:32 у трећем сету.

Четврти сет је рутински одиграла Црвена звезда. Ношене одличном игром у трећој деоници, црвено-беле су брзо стигле до победе. Већ на старту после 3:3, везтале су црвено-беле шест поена. До краја су само увећавале ту предност и славиле заслужено у Старој Пазови.

Следећа утакмица игра се на Бањици у недељу 9. априла, а уколико црвено-беле тријумфују пласираће се у финале.

Јединство СП – Црвена звезда 1:3 (22:25,25:23,32:34,15:25)

Хала Спортова Стара Пазова. Судије: Александар Петровић и Ђорђе Зеленовић. Гледалаца:200.

ЈЕДИНСТВО СП: Осмајић (18), Медвед, Пунишић (либеро), Коцкаревић (13), Миљевић (4), Недељковић, Павловић, Зеленовић (1), Тица (9), Миљевић (21), Родић (1), Драговић (8).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер, Ђурђевић (либеро), Матеска, Живојиновић (19), Марковић (11), Ћировић (2), Врцељ, Клегер (24), Чанак (5), Стојић (18), Родић.

Претходни текстТема дана | Звездини тренери добили корисне савете од ПР сектора
Следећи текстВелика утакмица и победа Звезде пред крцатим Пиониром!