Звездини бисери – Омладинци и кадети тријумфовали над Бродарцем

10

За нама је занимљив викенд на теренима иза јужне трибине стадиона „Рајко Митић“, с обзиром да су у суботу по кишовитом дану своје утакмице редом играли црвено-бели омладинци, затим сениори Графичара, као и кадети Црвене звезде. Изабраници Зорана Рендулића и Слађана Николића били су бољи од својих вршњака из Бродарца и тако су остварили важне бодове у борби за шампионску титулу, док изабраници Марка Неђића нису имали среће у мечу против Радничког са Новог Београда, те су поражени минималним резултатом.

Омладинска селекција Црвене звезде је савладала Бродарац резултатом 2:0 у оквиру 21. кола националног првенства. Мрежу ривала је начео Ненад Кривокапић поготком главом након сјајног центаршута Луке Бошковића, да би тачку на меч ставио Лука Стојсављевић који се феноменално снашао у шеснаестерцу ривала и поставио коначан резултат. Омладинска селекција Графичара је на гостовању савладала крушевачки Напредак резултатом 1:2. Графоси су до предности дошли у 29. минуту када је из одбитка до поготка стигао Миленко Мијатовић, а резултат 0:1 остао је актуелан до краја првог дела игре. Противник је успео да дође до изједначења у 63. минуту. лако су лоши временски услови утицали на то да се утакмица прекине на 30 минута фудбалери Графичара су у 83. минуту дошли до победничког гола. У улози стрелца, али и хероја меча се нашао талентовани центарфор Андреј Шкобаљ, који је својим поготком“љубичастима“ донео победу и важна три бода.

ОМЛАДИНСКА ЛИГА СРБИЈЕ, 21. КОЛО:

1. Партизан – 54 бода, гол разлика 63:22

2. Црвена звезда – 45 бодова, гол разлика 57:26

3. Младост – 37 бодова, гол разлика 44:29

—————

9. Графичар – 31 бод, гол разлика 32:26

СТРЕЛЦИ: Стефан Пиргић (11 голова, Црвена звезда), Матеја Радоњић (6 голова, Црвена звезда), Лука Стојсављевић, Стефан Миладиновић, Лука Сандуловић, Давид Ивић (5 голова, Црвена звезда), Андреј Шкобаљ (5 голова, Графичар).

АСИСТЕНТИ: Стефан Пиргић (7 асистенција, Црвена звезда), Лука Стојсављевић, Лука Бошковић (6 асистенција, Црвена звезда), Стефан Миладиновић (5 асистенција, Црвена звезда).

Кадети Црвене звезде су у оквиру 21. кола националног шампионата савладали Бродарац резултатом 5:1 и наставили са беспрекорним партијама. Меч је са два поготка отворио Дарије Маркочевић, да би се у наставку уписали редом Виктор Стојановић, Вукашин Ивановић и Стефан Голубовић. Кадети нашег развојног тима су на гостујућем терену ремизирали са Напретком резултатом 2:2. лако је противничка екипа била та која је била у предности током већег дела меча, изабраници Милана Стегњајића су показали карактер и храбром игром успели да изједначе резултат и дођу до бода. Први погодак за наш тим је постигао талентовани центарфор Милан Ајдуковић, а затим је луцидни крилни нападач Џошуа Такер поставио коначних 2:2.

КАДЕТСКА ЛИГА СРБИЈЕ, 21. КОЛО:

1. Чукарички – 55 бодова, гол разлика 80:18

2. Црвена звезда – 54 бода, гол разлика 87:18

3. Партизан – 53 бода, гол разлика 65:19

————-

9. Графичар – 28 бодова, гол разлика 30:29

СТРЕЛЦИ: Андрија Максимовић (20 голова, Црвена звезда), Стефан Голубовић (14 голова, Црвена звезда), Урош Тегелтија (9 голова, Црвена звезда), Џошуа Такер (9 голова, Графичар).

АСИСТЕНТИ: Урош Тегелтија (9 асистенција, Црвена звезда), Андрија Максимовић (8 асистенција, Црвена звезда), Вељко Вукојевић (5 асистенција, Црвена звезда).

Фудбалери Графичара су на мечу у оквиру 27. кола Прве лиге Србије поражени од новобеоградског Радничког резултатом 0:1. Изабраници Марка Неђића су имали одличне шансе којима су могли да преокрену резултат у своју корист, али мањак среће утицао је на то да бодови оду у руке противничке екипе. Гости су гол одлуке постигли у 77. минуту, а најбољу прилику да поравна резултат имао је Ђорђе Ђурић, чији је ударац са беле тачке у 88. минуту одбранио чувар мреже Радничког.

ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ, 27. КОЛО:

1. ИМТ – 55 бодова, гол разлика 43:25

2. Железничар – 52 бода, гол разлика 43:23

3. Графичар – 44 бода, гол разлика 53:35

СТРЕЛЦИ: Мирко Николашевић (6 голова), Матеја Бубањ (5 голова), Јован Шљивић (4 гола).

АСИСТЕНТИ: Луис Ибањез (4 асистенције), Марко Ћурић, Милош Стојчев и Јован Шљивић (3 асистенције).

ОСТАЛИ РЕЗУЛТАТИ:

МЛАЂИ КАДЕТИ:

Оле – Црвена звезда 2:6 (Тошић 2, Миладиновић, Бубања, Стојковић, Мишић)
Графичар – Партизан 5:2 (Ивановић 2, Миљковић, Бућковић, Милосављевић)

ПИОНИРИ:

Вождовац – Црвена звезда 2:8 (Штулић 2, Јовичић 2, Карановић, Костов, Шарић, Зарић)
Бродарац – Графичар 0:1 (Л. Јовановић)

МЛАЂИ ПИОНИРИ:

Црвена звезда – Телеоптик 1:1 (Перовић)
Графичар – Жарково 2:0 (Радонић, Видић)

Претходни текстЦрвена звезда „ONE TEAM“ и Специјална олимпијада обележили 2. април
Следећи текстТема дана | Помоћ свим члановима друштва је Звездина стална обавеза